News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

TULPENTRAINING, warm en gezellig

door
www.avdespartaan.nl
Leuk, leuk, leuk, leuk, leuk, kortom heel erg leuk! Dat is toch wel de samenvatting van de reacties op de Tulpentraining van afgelopen zaterdag.
Eigenlijk een soort van Spartaanse Bollenomloop waarbij ons wandelend en hardlopend legioen heel wat bloembedjes langs zagen komen van de fa WAM Pennings oftewel kortweg "WAM" zoals op de kuubskisten te lezen stond.

(foto's zijn intussen vanuit de wandelgroep ontvangen en staan onderaan dit artikel. Indien er nog meer beschikbaar zijn....

Bij aankomst op het royale erf was parkeren voor auto's al helemaal geen probleem en sommige fietsers vroegen zich af waar ze dan toch hun rijwiel moesten stallen want het was daar zo uitgestrekt dat een hoekje voor je fiets eigenlijk een beetje in het niet viel. Doch, geen enkel probleem, er was een fietsenstalling en de rest loste zich vanzelf op.
Intussen naderde tussen de arriverende lopers ook een wat vreemd caravan-achtig aanhangertje met daarin niemand minder dan onze Barista! Soepel reed hij het laad- en losplatform op (en stopte gelukkig op tijd bij het randje) om zich alvast te installeren met zijn Koffiespulletjes voor de nazit.

Wandelaars, hardlopers, in grote getalen bleven zij toestromen en de schatting is dat we met ongeveer 40 wandelaars en 100 hardlopers van start gingen.
Dit uiteraard niet eerder dan na de dichtende woorden van CRA voorzitter Theo en trainerscoordinator Nico met uitleg van de route en navigatie-details voor onderweg.
Wandelaars verdeelden zich over 2 afstanden van 5km of 8 km en de hardlopers vertrokken na keuze temaken uit een keuzepallet van 8-10-12-15km en enkele die-hards gingen zelfs nog voor de 20km!

De route was keurig uitgezet (met lint en voor de kenners: onze bekende Coopertest meterbordjes) en ging zoals verwacht over de bollentuinen van WAM Pennings waarbij menig slootkantje en bollenpaadje de energie uit de benen slurpte dus het werd een echte training. Eigenlijk was het gewoon een Bollentrail, daar hoefden we de duinen niet voor op te zoeken.
Pittig was het dus wel, niet in het laatst omdat we ook weer even moesten wennen aan de voorjaarswarmte van ruim 20Celsius met een wat klamme atmosfeer dus het sporten werd er zeker niet lichter op.
Van onbekende zijde aanschouwden wij onderweg zo de golfbaan, welgelegen op de oude Noordwijkerhoutse vuilnisbelt aan de Tespellaan en hier en daar een smal bruggetje en hoewel ik het zelf niet heb gezien schijnt dit voor iemand nog de status van "brug te ver" gekregen te hebben, maar daar was voorafgaand aan de start al wijselijk de zegen over uitgesproken door Nico waarmee het eventuele leed vooraf al was afgekocht...



Tulpen, narcissen en hyacinten, die verwacht je natuurlijk bij een route door het bollenland: En we hebben er vele  gezien maar moesten ze dan wel vooral aan het blad herkennen want de bloeitijd was voor de meeste bloeiers door de guillotine afgekapt omdat ze koprijp waren. We beseften dan ook wel dat we bij een kwekerij liepen en niet in de showtuin van het Keukenhof, maar dat mocht de pret niet drukken want doordat je op en neer langs slootjes ging zagen de lopers elkaar nog redelijk vaak langskomen hetgeen gezelligheidsbevorderend werkte.
Uiteindelijk na het bollenzwoegen zwaaiden we af van de oprijlijn naar links in de richting Noordwijkerhout waarna via de Oosterduinen, Ruigenhoek, naar beneden bij de Corneliabrug linksaf over de Tespellaan wederom het kanaal werd overgestoken om zo de loopjes af te sluiten over wederom een stukje bollenland tot terug bij af op het erf van WAM Pennings. 

Je zal het niemand horen zeggen, maar daar was het natuurlijk allemaal wel om te doen:
De Barista met zijn mobiele Koffie-toko en hij stond naast koffie ook paraat met, jawel, heel belangrijk, aanvullende calorieen middels een gevulde koek!  Toen, tijdens de luxe koffiesessie, kon je goed zien hoeveel mensen er allemaal waren en dankzij het zeer aangename weer was het supergezellig naleuten na deze zeer geslaagde sportieve ochtend.
Dank in eerste plaats aan WAM Pennings voor de gastvrijheid en ruimhartige medewerking en niet te vergeten onze organisatoren voor de goede voorbereiding en het leuke trainingsevenement!

Dank voor jullie enthousiaste deelname, vr.gr, CRA.


 
08-05-2023

Tulptraining 6 mei 2023

Foto's uit de wandelgroep
www.avdespartaan.nl
www.avdespartaan.nl
www.avdespartaan.nl
www.avdespartaan.nl
www.avdespartaan.nl
www.avdespartaan.nl
www.avdespartaan.nl
www.avdespartaan.nl
www.avdespartaan.nl
www.avdespartaan.nl
www.avdespartaan.nl
www.avdespartaan.nl
www.avdespartaan.nl
www.avdespartaan.nl
www.avdespartaan.nl
www.avdespartaan.nl
www.avdespartaan.nl
www.avdespartaan.nl
www.avdespartaan.nl
www.avdespartaan.nl
www.avdespartaan.nl
www.avdespartaan.nl
www.avdespartaan.nl
www.avdespartaan.nl

 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven