News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Goed weer komt prestaties ten goede

door
www.avdespartaan.nl

Zoals wel vaker speelde het weer een hoofdrol bij de 40ste Ter Specke Bokaal van 13 mei. Dit keer in de aanloop naar de wedstrijd veel kou en slecht weer, maar wonder boven wonder op de dag zelf een warm zonnetje en strakblauwe lucht. Dat hierdoor goede prestaties niet uit konden blijven was eigenlijk een feit.  
 

Dit bleek al snel op één van de eerste onderdelen van de dag, de 400 meter horden voor mannen, waar Binne Brok bijna een seconde onder het limiet liep voor het EK U20. Daarop volgde een onderdeel waar velen reikhalzend naar hadden uitgekeken, het hinkstapspringen voor mannen en vrouwen. Helaas viel dit onderdeel door de wind een beetje in het water, veel ongeldige sprongen verder lukte het eenmalig Duits kampioene Jessie Maduka echter toch om het TSB-record met bijna een meter te verbeteren.  
 

Op de 150 meter zagen we talenten en sprintkanonnen van weleer tegen elkaar strijden. Bij de mannen Churandy Martina (38, vijfvoudig Olympiër) en Hensley Paulina (29, tweevoudig TSB winnaar) tegen Elvis Afrifa (25) en Onyema Adigida (23). Het verschil tussen deze heren, die allemaal uitkwamen in de snelste serie, was slechts 15 honderdste. Bij de vrouwen zagen we een vergelijkbare strijd ontvouwen tussen Jamile Samuel (31, enkelvoudig Europees Kampioen) en N’Ketia Seedo (19, drievoudig Nederlands Kampioen).  
 

Uiteindelijk bleek het echte venijn van de wedstrijd in de staart te zitten: het allerlaatste onderdeel van de dag, de 300 meter voor mannen. Dit onderdeel leverde drie prestaties af die in de top 5 allertijden van Nederland komen. Jonas Phijffers, Sven Roosen en Keenan Blake liepen alle drie onder de 33 seconden. Dit was voor Jonas Phijffers niet alleen goed voor een TSB-record, maar ook voor de Ter Specke Bokaal. Samen met N’Ketia Seedo werd hij door de vakjury aangewezen als winnaar. Daarnaast was er een Talentaward voor Joas van Hellemondt die op de 110 meter horden drie tienden onder het EK U20 limiet dook. Als laatste werd Maud Visscher door het publiek verkozen tot atleet van de dag voor haar prestaties op kogel en discus. 
 

Kortom, weer een prachtige atletiekdag in Lisse, perfect voor een geslaagde 40ste editie van de Ter Specke Bokaal. Volgend jaar zien we jullie hopelijk weer in groten getale rondom de baan! 



 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven