News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Marco van Stijn loopt de halve van Malaga voor kinderen met diabetes

door
www.avdespartaan.nl

Spartaanlid Marco van Stijn kan bijna niet wachten om zijn verhaal met jullie te delen, want hij gaat een uitdaging aan die zijn leven en het leven van anderen met diabetes zal veranderen. Hij is vastbesloten om op zondag 10 december de halve marathon te lopen in het prachtige Malaga. Maar dit is geen gewone hardloopuitdaging, want hij doet dit voor een fantastisch doel: de Bas van de Goor Foundation.


Waarom? Omdat hij al meer dan 23 jaar leeft met diabetes type 1. Hij weet hoe het is om elke dag geconfronteerd te worden met de uitdagingen van deze aandoening. Weet je dat er wel 42 factoren zijn die zijn bloedglucose kunnen beïnvloeden? Maar hij laat zich er niet door tegenhouden. In plaats daarvan wil hij zijn grenzen verleggen en anderen met diabetes inspireren om hetzelfde te doen. Daarom heeft hij besloten om aan deze #WeRun hardloopchallenge mee te gaan doen.


Met de donaties die Marco met het lopen van deze halve marathon op wil halen, helpt hij de Bas van de Goor Foundation. Deze Foundation van oud-olympische topvolleyballer Bas van de Goor (die zelf ook diabetes type 1 heeft), zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Zo komen er jaarlijks honderden kinderen af op hun sportkampen en -clinics en organiseren ze verschillende bijeenkomsten en gezinsweekenden waar ze actief zijn met bewegen en met diabetes. Een hele mooie doelstelling, omdat Marco zelf regelmatig ervaart wat voor ontzettend gepuzzel diabetes kan zijn.


Maar daar heeft hij jullie hulp bij nodig! Jullie kunnen hem sponsoren door een donatie te doen. Elke €uro telt en gaat rechtstreeks naar de Bas van de Goor Foundation. Samen kunnen we het leven van mensen met Diabetes veranderen en hen de steun bieden die ze nodig hebben om hun dromen waar te maken.

Dus laten we samen deze uitdaging aangaan. Terwijl Marco zijn kilometers traint en zich voorbereid op de halve marathon, kunnen jullie hem helpen door een bijdrage te leveren. Hij belooft dat hij alles zal geven tijdens de race en dat hij jullie steun met trots zal dragen. Samen kunnen we het verschil maken en anderen inspireren om hun eigen grenzen te verleggen.


Klik op de link om een donatie te doen en Marco’s reis te volgen: https://www.bvdgf.org/fundraisers/marcovanstijn


Bedankt voor jullie steun!


 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven