News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Ruud van Noort oppermachtig winnaar van Spartaan WK-poule 2023

door
www.avdespartaan.nl
De laatste dag van het WK in Boedapest zal lang herinnerd worden door het fabuleuze slot op de afsluitende 4 x 400m vrouwen door team-NL met de wereldtitel!
De Spartaan-poule werd uiteindelijk met grote afstand gewonnen door Ruud v.Noort met 225 punten. Zilver was er voor Anthony Ott met 216 ptn en brons ging via een mooie eindsprint met 211 ptn naar Suus Altorf. Voor Tessy Lenting duurde het evenement 1 dag te lang, zo werd ze net met 1 punt ingehaald. 
Op de laatste dag waren er nog 10x  punten te verdienen. Er waren weer 3 "nieuwe" dagwinnaars met 38 punten: Wilmar Kortleever, Joost Dofferhoff en Wim Cozijn.
En grappig is dan ook weer dat 3 anderen het aantal Top-8-plaatsen goed wist te voorspellen, nl. Maarten ter Hoeve, GertJan Booij, Mike Kaptein gokten allen op 11 top-8 klasseringen.
Het was ook dit  jaar weer een genoegen om het WK te volgen met alle kennis en alle interpretaties, analyses en foto's  in de app.
Anthony,  bedankt voor het technische voorwerk en de dagelijkse snelle tussenstanden. De winnaars kunnen hun welverdiende prijs zeer binnenkort ontvangen! 
Iedereen tot volgend jaar bij de Olympische Spelen, met als nieuwe poule-organisator Ruud  v. Noort.

Eindstand Zo 27 augustus 2023 (9e Dag)
* Klik op afbeelding voor download excel bestand

27-08-2023: Dag 8 - Voorlaatste dag WK-poule - handhaving van de top 3

Zaterdag 26 augustus bood een lange atletiekdag met marathon vrouwen, 2e dag 10-kamp  en veel finales.  Sifan Hassan behaalde haar tweede medaille (zilver op de 5000m). Er was een kwalitatief goed 10-kamp-veld  met verrassende prestaties. Nederlandse atleten vielen tegen op dames kogel en  bij de estafettes. 
Ruud van Noort en Lotte van Stijn scoorden 38 punten in de poule, waarbij Ruud uitliep aan de top en Lotte knap van positie 16 naar 9 opklom. Anthony Ott en en Tessy Lenting staan nog duidelijk op zilver en brons. Maar Suus Altorf  en Maarten ter Hoeve stegen naar positie 4 en 5, waarbij Thijmen Dofferdorf juist terugviel naar plek 5.
Omdat er zondag op de laatste dag nog veel punten te vergeven zijn is het podium voorwaar nog niet zeker. In ieder geval hopen we op een laatste spannende dag met mooie prestaties. En daarna wordt het afkicken.

Tussenstand Za 26 augustus 2023 (8e Dag)
* Klik op afbeelding voor download excel bestand

26-08-2023: Dag 7- spannende finales op speer en hss vrouwen en Ruud van Noort weer aan top in de poule.

Dit kampioenschap staat blijkbaar garant voor spannende technische finales. Ook deze dag kwamen de ontknopingen wederom tot stand in de 6e pogingen, zowel bij speer vrouwen (Kitaguchi) als hinkstapsprong (Rojas).
De favorieten op de 200m Lyles en Jackson liepen overtuigend naar de winst.

Vandaag waren er zelfs 6 poule-deelnemers die het maximale aantal punten scoorden nl. 25 : Ruud, Tessy, Lisanne, Marco, Lenie en Vincent vB.
Ruud van Noort is terug op plaats 1, maar het onderlinge verschil met Anthony en Tessy is slechts 3 punten. Nog maar 2 dagen, en ik geef ook de deelnemers daaronder nog wel kansen voor het medailleklassement van de poule. Er komen nl nog maar liefst 19 uitslagen bij in 2 dagen.


25-08-2023: WK Poule 2023; Goud voor Femke Bol en Anthony Ott neemt de leiding over in de poule
Femke Bol maakte haar favorietenrol waar op de 400mHorden en behaalt GOUD in een goeie tijd: 51.70! De Jamaicanen doen het super goed met de medailles en niet alleen op de sprintnummers!
Anthony Ott neemt de leiding in de poule over van Ruud van Noort. De basis hiervoor werd 's morgens vroeg gelegd door de maximale score van 10 punten bij het snelwandelen door Anthony. Maar ook Heino Stroet bleek een goede voorspeller van het snelwandelen met zijn 10 punten. Het zal niemand verbazen dat Anthony de hoogste score van de dag maakte met 32 punten. Ook Maarten ter Hoeve klom mooi op in de lijst  met zijn 30 punten. Een aantal Spartanen wilden deze poule-dag snel vergeten vanwege hun score. De ranking van World Atletics zou overigens ook niet geholpen hebben, daarmee scoorde je minder dan de helft van Anthony's 32 punten. De top 3 (Anthony- Ruud- Tessy) hebben een kleine voorsprong op de rest. Er is echter een zeer brede middenmoot van 20 personen met maar 20 punten onderling verschil. En zoals op de app verwoord door Ruud kan er m.n. zaterdag en zondag nog heel veel gebeuren in de poule. Spanning blijft mogelijk tot op de laatste dag!


Tussenstand Do 24 augustus 2023 (6e Dag)

* Klik op afbeelding voor download excel bestand

24-08-2023: WK Poule 2023; Veel atletiek-kenners in de Spartaan-WK-poule ! 

Op de 5e dag van het WK-atletiek waren er verwachte winnaars (Warholm 400mH en Paulino 400m), net-niet winnaars (Ingebrigtsen 2e op 1500m) en een super-finale polshoog met Moon en Kennedy over 4.90m. Ook bijzonder was hoe Laros 10e werd op de 1500m met wéér een Nederlands Record.
In de Spartaan-poule wisten zelfs 10 personen  24 van de maximale 25 punten te scoren! .Nr 1 t/m 7 van de lijst hoorden bij dit 10-tal. Dat betekent dat er vandaag boven aan de lijst weinig is veranderd. 
Nieuwe kansen morgen met onder anderen 2x snelwandelen. De vraag is of Ruud van Noort opnieuw gaat uitlopen, en hoe anderen het gokspelletje van het snelwandelen beheersen.

Tussenstand Wo 23 augustus 2023 (5e Dag)

* Klik op afbeelding voor download excel bestand

23-08-2023: WK Poule 2023; Lisanne en Joost als toppers van de dag

Ook dag 4 leverde weer veel spannende finales op, o.a. discus vrouwen en hoogspringen mannen. Sifan Hassan behaalde brons op de 1500m  en Jorinde v. Klinken moest helaas weer genoegen nemen met een 4e plek.
In de poule wordt er langzaam ingelopen op koploper Ruud van Noort. Lisanne vd Zwet en Joost Dofferhof waren de toppers met 23 punten. Lisanne behaalde deze score mede omdat zij als enige Tamberi als winnaar van het hoogspringen had gekozen. Deze dag werden in het algemeen veel punten gescoord.. nl 22 van de 26 deelnemers noteerden tussen 19 en 23 punten. De maximale bonus van de dag (5 punten) werd door 8 personen binnengesleept, waaronder de familie van Stijn (3x) en Kortleever (2x).
De live-beleving in Budapest is voor mij en de familie v.Stijn-Zonneveld inmiddels achter de rug. We zijn op weg terug naar Nederland. Vanavond miste ik echt het gelijktijdig kunnen volgen van 3 a 4 onderdelen tegelijkertijd. Het waren  weer fantastische dagen. Nu weer wennen aan relaxed voor de eigen tv zitten, in ieder geval wordt het niet meer bloedje-heet.

Tussenstand Di 22 augustus 2023


22-08-2023: WK Poule 2023; Opmars Maarten ter Hoeve

De 3e dag van het WK in Budapest was een zeer warme dag tot 33 graden met prachtige spannende finales!
Het was schitterend hoe Stahl in zijn laatste poging op discus de titel én een kampioenschapsrecord behaalde. Ook  de 100m vrouwen finale was bijzonder, omdat Richardson maar net met een kleine q was doorgedrongen tot de finale, maar toch de titel in de wacht wist te slepen. Favoriet Hibbert op hinkstap moest helaas met een hamstringblessure al na 1 poging het veld verlaten, hetgeen voor een groot aantal pouledeelnemers een 0 opleverde.
Maarten ter Hoeve behaalde de beste score van de dag met 24 van de 25 maximale punten en maakte daarmee een opmars in de lijst van plek 18 naar plek 7. Maar er kan nog veel gebeuren, daar de middenmoot nog erg dicht op elkaar staat.


Tussenstand Ma 21 augustus 2023






























* Klik op afbeelding voor download excel bestand

21-8-2023: Ruud van Noort vliegt uit de startblokken bij WK Poule 2023!

De WK-poule van De Spartaan is dit jaar met een mooi aantal van 26 deelnemers van start gegaan.
In het warme Budapest is in het eerste weekend veel gebeurd.... vooral met atleten, maar ook in de poule.

Velen hadden gegokt op Sifan Hassan voor de 10 km en de 4x 400m estafette-mix voor NL, hetgeen tot ieders grote teleurstelling de eerste dag uitliep op een deceptie. In de poule zijn mede daardoor nu al grote verschillen te zien.
Na dag 2 heeft  Ruud van Noort  een ruime voorsprong van 7 punten behaald. Heel knap om 9 van de 10 maximale punten op snelwandelen te scoren!. Hij was tweemaal dé topper van de dag met  21 en 25 punten, en gaat nu fier aan de leiding. Suus Altorf deed ook goede zaken de 2e dag en klom op naar de 2e positie voor Tessy Lenting, Leon vd Geer (nieuwkomer in deze lijst!) en  Vincent v. Blitterswijk.
Tevens is het opvallend dat in de middenmoot de familie Dofferhoff (3 personen) en Kortleever (2 personen) bijna gelijke punten hebben na twee dagen.  Zou er toch iets onderling zijn afgesproken?

Tussenstand Zo 20 augustus 2023

* Klik op afbeelding voor download excel bestand
 

VOORSPEL DE WERELDKAMPIOENEN EN WIN DE SPARTAAN WK POULE BOEDAPEST 2023!


Van zaterdag 19 augustus tot en met zondag 27 augustus 2023 wordt  de WK Atletiek in Budapest georganiseerd. Natuurlijk verheugen wij ons hier als atletiek liefhebbers allemaal enorm op. Maar ook verheugen we ons op de traditionele Spartaan-poule! Het is dé manier om het volgen van de WK Atletiek nog spannender te maken. De organisatie ligt dit jaar in handen van Lenie van der Poel, die vorig jaar de WK-poule wist te winnen, met assistentie van Anthony Ott.

Voor wie?

Iedereen die ouder is dan 12-jaar is welkom om mee te doen, ook vrienden van buiten De Spartaan. Ook als je niet de mondiale atletiek hebt gevolgd, is het leuk om een gokje te wagen. Het maakt je vanzelf enthousiast. En met behulp van reeds geleverde  prestaties kan je eind komen.

 

Hoe werkt het?

Je voorspelt voor ieder onderdeel de winnaar en winnares. Wordt jouw voorspelde winnaar ook echt eerste dan krijg je vijf punten, wordt hij/zij tweede dan krijg je vier punten. Zo verder tot een vijfde plaats voor jouw winnaar, die nog één punt oplevert. Voor de totaaluitslag is het podium doorslaggevend. Eventuele wijzigingen in de uitslag, die na de medaille-uitreiking plaatsvinden, worden niet meegenomen in de poule.

De inleg is 5 euro per deelnemer. De prijzenpot wordt als volgt verdeeld:

nr 1: 50% van de totale inleg

nr 2: 30% van de totale inleg

nr 3: 20% van de totale inleg

 

Bonus van de Dag  (BvdD)

Elke dag moet je van 1 onderdeel de winnende prestatie voorspellen. Hoe verder je van het juiste resultaat afzit, hoe minder punten je krijgt. Meer informatie staat op het deelnameformulier.

 

Tournooi Bonus

Om de spanning tot het laatste onderdeel te vergroten hebben wij ook dit jaar weer een Tournooi-bonus toegevoegd. Ook dit jaar mag je het aantal top-8 klasseringen voor team NL voorspellen.

 

Aanvullingen reglement

Bij gelijk aantal punten staat de deelnemer, die het meest 5 punten heeft gescoord, bovenaan, daarna tellen gescoorde 4 punten, etc...

Mocht dat ook geen duidelijkheid geven, dan is het aantal punten gescoord bij "B.v.d.D’’ doorslaggevend. Indien er meerdere atleten met dezelfde achternaam bestaan en er alleen met de achternaam wordt ingeschreven, dan telt in de poule de atleet, die het hoogste op de wereldranglijst staat. 

Download het inschrijfformulier en stuur dit uiterlijk donderdag  17 augustus  23:59 uur naar mail2coachanthony@gmail.com Uiteraard moet ook op dat tijdstip het inschrijfgeld van 5 euro voldaan zijn naar Lenie van der Poel – zie inschrijfformulier

 

 

Tips

Onderstaand een aantal websites die kunnen helpen bij de voorbereiding:
 

Website WK Budapest 23:: https://worldathletics.org/competitions/world-athletics-championships/budapest23

Toplijsten van 2023: https://worldathletics.org/records/toplists/sprints/100-metres/outdoor/women/senior/2023  

De uitslagen van het laatste WK in Oregon 2022:  worldathletics.org/competitions/world-athletics-championships/oregon22

De uitslagen van de Olympische spelen Tokio 2020   (2021):   https://nl.wikipedia.org/wiki/Atletiek_op_de_Olympische_Zomerspelen_2020  
 

 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven