News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Nationale C-spelen 2023

door
Alweer voor de 56e keer werden in Amsterdam de Nationale C-spelen georganiseerd. Dit keer in het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 september 2023. Van onze vereniging waren 5 atleten geselecteerd om mee te mogen doen. Bij sommigen waren de verwachtingen hoog gespannen en voor anderen was het een eerste kennismaking met een nationale wedstrijd.

Jill Munsterman had in het voorseizoen hele mooie resultaten laten zien op de hordennummers. Helaas leverde dat te veel spanning op. Om dat een beetje weg te nemen mocht ze op zaterdag eerst verspringen. Maar daarna moest ze aan de bak op de 300 meter Horden. Hier had ze haar zinnen op gezet. Goed gestart werden de eerste drie horden zonder problemen gepasseerd, maar bij de vierde horde ging het mis. Ze blokkeerde, stond stil, stapte over de horde en ging uiteindelijk wel door. Maar ja, een finaleplaats was daarmee van de baan. Ook op de 80 meter was het over na de eerste ronde. Wel degelijk gelopen maar niet snel genoeg.

Op zondag kon ze proberen zich te revancheren. Eerst bij het speerwerpen vroeg in de ochtend. Alleen daar lukt nog niet wat in de training soms wel lukt. Bij de 80 meter horden plaatste ze zich wel voor de halve finale, door haar serie te winnen. Een finaleplaats bleek echter te hoog gegrepen. Het werd een 11e plaats en alleen als ze in de buurt van haar persoonlijk record had gelopen, had ze de finale kunnen bereiken. Haar laatste nummer was de 300 meter. Verrassend blijft het toch dat ze op de 300 meter zonder horden bijna net zo hard loopt als haar persoonlijk record met horden.

Tessa Verhoeven mocht dit weekend op vier nummers uitkomen. Ook zij begon op zaterdag met verspringen. Het resultaat was redelijk, maar niet voldoende voor een volgende ronde. Daarna volgde de 800 meter. De 800 meter zijn series op tijd, waarbij elke volgende serie normaal gesproken sneller is dan de voorgaande. Dus een mogelijkheid om in een goede serie te proberen het persoonlijk record aan te scherpen. Dat lukte jammer genoeg niet.

Op zondag kwam Tessa samen met Jill uit op het onderdeel speerwerpen. Drie pogingen om zo ver mogelijk te werpen. Alleen lukte het niet en was het resultaat 3 meter minder dan haar persoonlijk record. Maar alles was gericht op het hinkstapspringen. Zou het lukken om een finaleplaats te behalen. Met 1 centimeter onder haar persoonlijk record, werd het echter een 9e plaats. Maar 6 centimeter tekort voor een top 8 klassering.

Esmée de Ruiter mocht, op grond van haar prestatie in het voorseizoen, meedoen met de 800 meter. Zij had zich niet gerealiseerd dat het een soort nationaal kampioenschap was. Dat belette haar niet om in haar serie vanaf het begin op kop te gaan lopen en dat vol te houden tot het einde. Totaal leeg gelopen verbeterde ze haar persoonlijk record met 5 seconden en eindigde in het eindresultaat op de 21e plaats. 

Denny Verhagen is bezig om zijn laatste wedstrijden voor onze vereniging te lopen. De verhuizing naar Ommen heeft wel gevolgen gehad, want het trainen schoot er een beetje bij in. Uiteindelijk was zijn 150 meter het beste nummer en verbeterde hij zijn persoonlijk record met 0,3 seconden. Op zijn favoriete onderdeel de 100 meter Horden bleek dat het te weinig trainen gevolgen had. De halve finale werd nog wel gehaald, maar het resultaat was ruim langzamer dan zijn persoonlijk record. In de halve finale had hij de pech dat dat vlak na de series van 150 meter was en de hersteltijd was te kort. Ook op het onderdeel verspringen liep de aanloop niet goed en was het resultaat veel minder dan verwacht.

Rafael Alvarado van Gijzen kwam op zaterdag eerst uit op de 100 meter Horden. De verwachting was dat een halve finale bereikt kon worden, maar dat bleek te hoog gegrepen. Het scheelde uiteindelijk maar twee plaatsen. Daarna volgde het onderdeel hinkstapspringen. Bij een eerste wedstrijd op dit onderdeel, eind augustus, bleek dat hij daar toch wel aanleg voor had. Maar bij deze wedstrijd sloeg de twijfel weer toe bij de aanloop. Het werd een tiende plaats, terwijl met een minimale evenaring van zijn persoonlijk record hij zonder problemen bij de eerste acht zou zijn geëindigd. 

Op zondag kwam hij nog uit op de onderdelen 300 meter horden en 800 meter. Het eerste onderdeel liep niet en bij het tweede onderdeel werd er zo veel geduwd in zijn serie dat er een valpartij ontstond met als gevolg dat hij moest afremmen. Hierdoor viel de eindtijd een beetje tegen.

De laatste deelnemer aan de C-spelen was Cas van Slooten. Op basis van zijn bijzonder prestatie tijdens de ABCD-meerkamp in Lisse, mocht hij meedoen aan deze wedstrijd. Het werd een niet te vergeten ervaring voor hem. Hij realiseerde zich dat hij nog wel iets te leren heeft om elke keer een 100 meter Horden goed te lopen. Deze keer was het niks, maar hij heeft beloofd zich volgend jaar te revancheren.

Nu eerst nog de finales in de competitie en daarna de altijd belangrijke onderlinge meerkampen op 30 september en 1 oktober 2023.

John van der Zwet

Uitslagen:

https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/38642/140/

 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven