News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

De heren stunten en promoveren naar 1ste divisie landelijke competitie

door
www.avdespartaan.nl

Terwijl het grootste deel van Nederland aan de airco zat vastgekluisterd of verkoeling zocht op het strand, hadden de heren op zondag 10 september de promotiewedstrijd voor de competitie op het programma staan. Met voorspellingen van zo’n 32 graden en een luchtvochtigheid van 70% zou het een slijtageslag gaan worden. Locatie van de strijd was deze keer de prachtig accommodatie van Prins Hendrik in Vught. Hier gingen de heren op voor promotie naar de 1ste divisie van de landelijke competitie. Elf teams deden mee aan deze wedstrijd. De beste drie teams van deze dag zouden naar de 1ste divisie gaan. Op papier waren wij het negende team. Promoveren zou daarom een heel karwei zijn, maar we waren zeker niet kansloos!

 

De wedstrijd die werd afgewerkt was er eentje zoals die gehouden zou worden in de 1ste divisie. Zoals de trouwe lezers wel zullen weten betekent dit dat er ‘punten op plaats’ kunnen worden verdiend. De eerste plaats op een onderdeel krijgt 12 punten voor het team, de tweede plaats 11 punten, etc. Daarom maken de absolute prestaties niet zoveel uit, als je maar beter scoort dan je concurrenten.

 

Iets te laat vertrok het gehele konvooi naar Vught. De wedstrijd begon om ongeveer 11 uur en het kwik gaf toen al een schamele 26 graden aan. Andere tegenslag was dat er de gehele dag geen frituur zou zijn in de kantine vanwege personeelstekort. Een domper zo kort aan de start van de wedstrijd. Sportief gingen wij echter wel goed van start. Eerste onderdelen waren het hinkstapspringen (Jelle, Marnix), de 800 meter (Rens, Thijmen), de 100 meter (Ryan, Emiel), het hoogspringen (Vincent, Alex) en het kogelstoten (Govanni, Remco). De heren van De Spartaan lieten gelijk hun ambitie voor deze dag zien. Zowel het hinkstapspringen als de 800 meter werden ruim gewonnen. Op de 100 meter werd een verrassende 5de plaats behaald en op het hoogspringen en het kogelstoten werd voldaan aan de verwachtingen. Daarmee stond De Spartaan ineens eerste! De spanning begon al toe te nemen, want zou het dan toch gaan lukken?

 

Na deze eerste onderdelen werd al snel duidelijk welke teams zouden gaan meestrijden om de promotie. Dat was natuurlijk De Spartaan, maar ook GAC Hilversum, AV Hera, AAV’36 en Olympus ’70. Deze vijf teams gingen het uitmaken. Niet alleen de strijd om de promotie raakte verhit. Ook de temperatuur liep nog wat verder op waarna werd besloten om het gehele bivak te verplaatsen naar een plekje in de schaduw. Daar was het verder puffen voor onze topatleten.  

 

De Spartaan ging echter stug door en behaalde drie keer een verrassende derde plaats: Joost op de 400mH, Leon op de 400m en Govanni op het discuswerpen (met een dik PR). Ineens weer 30 punten in de pocket! Daarna had Leon toch echt zijn broodje met knakworst verdiend. Deze waren in het blik gegaard deze dag. Jarique zorgde voor 8 punten op de 1500 meter en Ryan pakte nogmaals 8 punten op de 200 m. Op het kogelslingeren en de 5000 meter werden prima prestaties neergezet door Govanni, Twan en João. Andere atleten bleken echter toch een maatje te sterk. Daardoor werd het nog heel erg spannend. Rond het einde van de dag bezette De Spartaan een tweede plaats met een miniem gaatje van 4 punten tot de nummer 4.  Atletiek.nu sloeg op hol waardoor het niet meer mogelijk was om een betrouwbare tussenstand te krijgen. De warmte begon nu ook de tol te eisen bij de andere teams en vooral de totale ineenstorting bij AAV’36 was opvallend (zij hadden slechts 9 atleten aan de start staan). De heren van De Spartaan hadden er echter nog wel zin in.

 

Bij het verspringen had Jelle een uitschieter waardoor tot ieders verbazing de tweede plaats werd behaald. Door slechts miniem verder te springen dan de andere atleten werden veel extra punten binnengehaald. Jelle werd naar deze prestatie geschreeuwd door het geweldige team. Geen ander team was zo fanatiek in het aanmoedigen en ik denk dat wij ook de boeken in zullen gaan als het meest luidruchtige team ooit.

 

Daarna duurde het even voordat de estafette van start ging omdat ploegleider Dave een protest had ingediend tegen de serie indeling. Hier bleek dat de wedstrijdorganisatie helaas niet helemaal haar zaakjes op orde had. Het 4x400 m team (Joost, Thijmen, Leon en Rens) liep echter nog een goede estafette in een verrassend snelle serie waarbij nog wat extra punten op de concurrenten werden behaald. Niet veel later kon de twijfel worden weggenomen en was duidelijk dat wij deze dag tweede waren geworden.

 

Dit werd tijdens de prijsuitreiking gevierd met een fles champagne van een graadje of 100 die al de hele dag in de auto van trainer Heino had gelegen. Ploegleider Dave spoot deze vakkundig leeg over alle aanwezige atleten op het podium. De dag werd afgesloten bij het lokale Chinese restaurant waar de mannen - geurend naar een mix van zweet, zonnebrand en champagne - de Chinese rijsttafel binnen een klein kwartier naar binnen schoven.

 

Volgend jaar zijn we dus weer van de partij in de 1ste divisie. Met een mix van jong talent en atleten met wat meer ervaring gaan we volgend jaar voor handhaving. Daar gaan de heren deze winter weer keihard voor trainen! Ploegleider Dave heeft ook aangegeven de optie tot contractverlenging te lichten en zal weer zorgen dat het beste team onder de beste omstandigheden aan de start staat.  

 

Dank aan alle trainers, supporters, masseur Nicolette, onze juryleden van de dag en ploegleider Dave voor hun steun en begeleiding tijdens dit succesvolle seizoen. Volgend jaar gaan we er een nog groter feest van maken!

 

Een videoverslag van de dag met alle highlights is terug te vinden op het Instagram account van De Spartaan. Maar dit stukje lezen is natuurlijk vele malen leuker!

 

Prestaties op alfabetische volgorde:

 

Naam

Onderdeel

Prestatie

Alex van Noort

Hoogspringen

1,65 m

Emiel Stoop

100m

11,87 s

Govanni Cozijn

Discuswerpen

42,29 m (PR)

Kogelstoten

11,10 m

Kogelslingeren

33,23 m

Jarique Hazel

1500 m

4:12,81 s

Jelle van der Zon

Hinkstapspringen

13,59 m

Verspringen

6,63 m (PR)

Joost Dofferhoff

400m H

58,50 s

João Bastos

5000 m

17:07,16 s (PR)

Leon van der Geer

400 m

51,74 s

Marnix Hettema

Hinkstapspringen

11,40 m (PR)

Remco Bakker

Kogelstoten

10,37 m

Rens Altorf

800 m

1:54,01 s

Roel Teeling

Verspringen

6,37 m

Ryan Bootsma

100 m

11,56 s

200 m

23,07 s

Thijmen Dofferhoff

800 m

2:01,52 s

Twan Altorf

5000 m

16:14,09 s

Vincent Franken

200 m

24,09 s

Hoogspringen

1,80 m

 



 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven