News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

*PERSBERICHT* Europarlementariër Samira Rafaela op bezoek bij AV De Spartaan in Lisse

door
www.avdespartaan.nl

Lisse – Europarlementslid Samira Rafaela (D66) heeft afgelopen vrijdag een werkbezoek gebracht aan Atletiekvereniging De Spartaan in Lisse. In het kader van haar initiatief Europa naar de Straat organiseert zij een serie werkbezoeken aan scholen, buurthuizen en sportclubs door het hele land.


Met het project Europa naar de Straat (www.europanaardestraat.nl) wil Rafaela Europese politiek dichter bij de mensen brengen en anderen inspireren om mee te praten en mee te denken over de Europese Unie. “Als volksvertegenwoordiger wil ik iedereen bereiken en een stem geven in Europa. Ik wil de dialoog starten over Europa, niet vanuit de vergaderzalen in Brussel, maar in de buurthuizen en op de sportvelden in Nederland.”

 

Maatschappelijke rol van sportclubs

Het gesprek bij AV De Spartaan in Lisse spitste zich toe op het belang van sport en bewegen, de maatschappelijke rol van sportclubs in Nederland en de Europese inzet op het gebied van sport, gezondheid en een inclusieve samenleving. Voorzitter Vincent van Stijn over het werkbezoek: “In het gesprek hebben we de brug geslagen van Europa naar de atletiekbaan in Nederland. De doelstellingen van Samira sluiten goed aan bij de doelstellingen die wij als atletiekvereniging nastreven.”  

 

Opkomst bij Europese verkiezingenHet project Europa naar de Straat is gelanceerd tegen de achtergrond van de Europese Parlementsverkiezingen van 6 juni 2024. “Het opkomstcijfer voor de Europese verkiezingen ligt helaas al jarenlang veel lager vergeleken met andere verkiezingen in Nederland,” constateert Samira Rafaela. “Ik zou het toejuichen als door de extra aandacht voor Europa meer mensen de weg naar het stembureau weten te vinden volgend jaar.”


Foto: PR. V.l.n.r. vicevoorzitter Angela van der Lans, Lissese oud-wethouder Jeffrey van Haaster, Europarlementariër Samira Rafaela en voorzitter Vincent van Stijn.


 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven