News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Twee medailles op NK Masters 2015

door
www.avdespartaan.nl
Het weekend van 13 en 14 juni stond voor een aantal masters van De Spartaan in het teken van het NK. Ditmaal moesten de oude(re) atleten afreizen naar het Zeeuwse Zierikzee, alwaar AV Delta Sport het strijdtoneel van deze kampioenschappen was.

De meest opmerkelijke prestaties kwamen wel van Martien van der Hoorn. De Spartaan-mila trainer, die tot voor kort nog herstellende was van een herseninfarct, speelde het klaar om op de afstanden 800 en 1500 meter beide als tweede te eindigen en daarmee twee keer een zilveren medaille te behalen.

Bij NK-debutant Cas Grannetia had zijn overwinning op de 3000 meter steeple in de categorie M55 een zure bijsmaak. Bij NK’s voor Masters worden tegenwoordig medaillelimieten toegepast. Dat houdt in dat elke atleet, meedoet in zijn eigen leeftijdscategorie, ook al is hij de enige deelnemer in zijn leeftijdscategorie bij een bepaald onderdeel. Echter: om een medaille te kunnen winnen moet de prestatie aan de medaillelimiet voldoen. En bij de tijd van Cas was dit niet het geval.

Michel Hageman, die vorig jaar op het NK masters op de 800m. nog een bronzen medaille haalde, viel met zijn twee vierde plaatsen helaas net buiten de boot.

De andere debutant was Bram el Hadji, die na een glorieuze mila-carriere op de weg, vanaf dit seizoen zijn geluk ook op de atletiekbaan beproeft. Zijn 5e en 7e plek op resp. de 1500m. en 800m. geven in ieder geval aan, dat hij ook hier goed op weg is.

Hieronder de prestaties op een rij:

 

 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven