News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

3e Ronde C/D competitie, Finale voor MC !

De laatste wedstrijd van de voorrondes was zaterdag 20 juni op onze vertrouwde baan in Lisse.
Na een week met veel onduidelijkheden door een aantal overbodige last-minute wijzigingen van de wedstrijdleider, stond iedereen gelukkig op tijd aan de start voor deze beslissende dag. Zoals mocht worden verwacht behaalden de Spartaan MC hun welverdiende finaleplaats en was het voor de overige Spartanen een goede mogelijkheid hun posities te verbeteren.

MD
Voor de MD verliep deze wedstrijd op een aantal onderdelen zeer teleurstellend. De ploeg was vooraf, vanwege een aantal blessures, weer aardig gewijzigd en gedurende de dag werden ze door pech achtervolgd. Bij de serie van de estafettes was er een foute 2e wissel, het stokje werd niet overgegeven en ook bij de herkansing lukte het niet de 4x60 vol te maken. Een revanche en een verbetering van de vorige tijd staan nu gepland voor september bij de NK estafette.
Bij de 60mh waren er wel nieuwe toptijden voor Aisha (11.00), Mandy (13.19) en Phebe (13.23) voor alle drie een goede vooruitgang.
Op de 1000m. sloeg de pech weer toe; Mandy raakte vlak na de start in het gedrang en kwam lelijk te vallen, helaas geen nieuwe record voor haar. Gelukkig waren de praatjes al snel weer terug en kon ze de andere atletes aanmoedigen. Overigens, op de 1000 m. wisten zowel Aisha als Phebe hun pr. flink te verbeteren en doken ruim onder de 4 min. Suzanne had de pech bij 't hoogspringen om zich bij een poging over 1.20 te blesseren. Ze landde op de lat, helaas zat een nieuwe poging er niet meer in en later bij het verspringen had ze nog te veel last van het pijnlijke bovenbeen. Bij het speerwerpen waren er 2 nieuwe pr's; 17.04 voor Nimah en 19.71 voor Femke, voor beide lonkt de 20 mtr. Ondanks een tegenvallende plek op de ranglijst, mogen de MD zeer tevreden zijn over hun prestaties dit seizoen. Deze enthousiaste groep heeft voldoende goede vooruitzichten voor verdere verbeteringen. Houdt die meiden in de gaten!

JD
Voor de JD was het een geslaagde wedstrijddag, op bijna alle onderdelen wisten de jongens zich te verbeteren tov de vorige keer in Alphen en kwamen ze uit op 5343 pnt (+125 ). Bij de estafette werd door Bas, Niels, Jochem en Gijs met 45.22 direkt al 1.8 sec. goed gemaakt op de vorige tijd. Vervolgens liepen Jochem, Gijs en Stijn alledrie een pr op de 80H. Niels had bij het verspringen een prima serie sprongen, 4.27 was zijn beste resultaat. Stijn kwam met 3.85 ook in de richting van de gewenste 4 mtr.grens. Werper Sven deed weer van zich spreken met 10.40 met de kogel, hij verdiende daarmee een plek op de JD Spartaanranglijst en vervolgens ging de speer naar 29.00 mtr. Op de 1000m finishten Jochem met een tijd van 3.24.60 en Bas in 3.27.16. Bij de sprint over 80m was Gijs de snelste Spartaan met 11.99 en liep Matthijs naar 12.54, vlak voor Thimo (12.56). Het was goed om te zien dat de JD op meerdere fronten vooruit zijn gegaan. De groei en ontwikkeling, in alle opzichten, zijn ingezet! 
 

 


 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven