News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Voorbeschouwing NK Junioren Breda

door
www.avdespartaan.nl
Komend weekend, op 26, 27 en 28 juni, vinden in Breda de NK Junioren plaats met een recordaantal Spartaanatleten. In totaal komen 12 atleten dit weekend in actie en hier zitten ook enkele medaillekanshebbers tussen!

De NK Junioren in Breda vinden drie dagen achter elkaar plaats met enkele honderden A- en B-junioren. Namens De Spartaan doen er 12 atleten mee: Jurgen van der Zwet, Rebecca Hulshof, Thijmen Dofferhoff, Andrea Bouma, Mariska Hoogkamer, Lotte van Stijn, Karel Peterse, Jesse Verdoes, Jelle van der Zon, Annemarie ten Kate, Romy Smith en Jaimy van der Loo op in totaal 17 verschillende onderdelen. Alle hebben ze zo hun eigen verwachtingen, wensen en voorbereidingen gehad op deze NK en dat staat hieronder per atleet beschreven.
 
Jurgen van der Zwet is pas 1e jaars B junior en maakt nu al kans op een medaille bij de 400mh op zijn allereerste NK outdoor. Hij staat momenteel 5e op de deelnemerslijst van de 13 en kans is er dus zeker om de finale van zaterdag te halen. Hij heeft deze afstand een paar keer eerder gelopen en weet, dat er verbeteringen mogelijk zijn en acht zichzelf daardoor niet kansloos voor een medaille. Verder doet hij op zondag ook mee aan de 200m en hoopt hij een ronde verder te komen dan alleen de series; met een PR van 24.21 staat hij in het midden van de deelnemerslijst en moet de halve finale haalbaar zijn.
 
Rebecca Hulshof staat ook op de 400mh in haar eerste jaar als B-junior. Haar doel is vooral een mooie tijd lopen en haar PR van 1:07.79s verbeteren. Ze staat hiermee 10e van de 13 atleten. Met een kleine verbetering is de finale wellicht zelfs haalbaar aangezien een hordepassage verbeteren al veel tijdwinst kan opleveren. Rebecca gaat er redelijk nuchter in en na een drukke periode op school heeft ze nu haar hoofd helemaal leeg om zich te focussen op deze leuke afstand!
 
Op vrijdag komt vervolgens ook Thijmen Dofferhof in actie op de 800m en voor hem is het alweer een tijd geleden, dat hij een NK heeft gelopen. De laatste tijd heeft hij zijn PR op dit onderdeel flink weten te verbeteren en met een tijd van 2:03.99 staat hij in het midden van de deelnemerslijst. Zijn eerste doel is een lekkere wedstrijd lopen, mee te gaan met snelle lopers en zo een PR te lopen en wellicht dan zelfs wel de finale te bereiken.
 
Op zaterdag komt sprintster Andrea Bouma op de baan bij de 100m en op zondag ook nog bij de 200m. Haar doel is in eerste instantie twee nieuwe PR’s en om de finale te halen op beide onderdelen. Na ervaring te hebben opgedaan op het NK Indoor is dit voor Andrea haar tweede officiele NK en ze heeft er enorm veel zin in; in eerste instantie om lekker te rennen, maar daarnaast ook in het evenement zelf. Haar eerste jaar volledige specialisatietraining heeft haar goedgedaan merkt ze en ze staat zelfs 3e op de 100m op basis van haar PR, dat ze een paar weken geleden liep. Dat biedt zeker kansen voor deze eerste jaars B-juniore!
 
Op zaterdag komt ook Karel Peterse de baan op, hij loopt bij de JA de 100m en de 400m. De 100m is voor hem een warming up voor de 400m, aangezien hij zichzelf kansloos acht voor een mooie klassering op de 100m. Met zijn tijd staat hij momenteel achteraan in het deelnemersveld en zijn doel hierbij is vooral om een PR te lopen. Iets later op de zaterdag komt hij in actie op de 400m en momenteel staat hij met zijn tijd 9e. Hij heeft al veel verbetering geboekt dit seizoen en mogelijk zit er nog meer rek in zijn prestaties. Zijn doel op deze afstand is dan ook de finale halen met een mooi PR.
 
Op zaterdag komt op het middenterrein Mariska Hoogkamer in actie op het hoogspringen en mogelijk ook bij het kogelstoten. Haar huidige PR op hoogspringen is 1.60 en ze hoopt een PR te springen. Helaas is Mariska 1,5 maand geleden geblesseerd geraakt aan haar knie, waardoor haar voorbereiding wat minder soepel is verlopen, maar daar zit inmiddels weer verbetering in. Met hulp van haar fysio en wat ondersteuning van tape hoopt ze een mooie wedstrijd te draaien en een keer echt hoog te springen! 25 Minuten na de start van hoogspringen begint het kogelstoten en Mariska weet nog niet of ze hier ook aan mee kan doen, voor haar heeft hoogspringen de voorkeur en als kogelstoten nog lukt, dan hoopt ze hier een PR te halen en over de 12m te stoten, wat 33cm verder is dan haar huidige PR.
 
Ook op de 400m komt Lotte van Stijn in actie; haar PR staat nu op 1:01.64 en met deze tijd, die zijn een week geleden heeft gelopen, hoopt zij kans te maken op de halve finales. Ze staat momenteel 24e op de deelnemerslijst en de meisjes, die boven haar staan, staan qua tijd dicht op elkaar. Door blessureleed in het voorjaar heeft ze nog niet veel 400m’s gelopen, maar gezien haar PR-vorm van vorige week hoopt ze dit door te trekken naar Breda en daar ook wederom een PR te lopen. Ze heeft er in ieder geval enorm veel zin in!
 
Op zondag mag Romy Smith aan de bak op de 100mh en het hoogspringen; ze geeft zelf aan, dat als het mooi weer is, dat de PR’s dan wel komen, dus daar zullen we dan maar voor duimen. Ze heeft een goede voorbereiding gehad in aanloop naar het NK en voelt zich goed; in de winter heeft ze wel wat blessures gehad, maar nu is ze opgelucht, dat ze hier geen last meer van heeft. De horden heeft ze dit seizoen twee keer gelopen en iedere keer ging het sneller; dus met mooi weer hoopt ze deze lijn door te trekken en wellicht levert dat een plaats in de halve finale op. Op het hoogspringen is haar PR 1.60 en haar doel is een mooi PR. Hopen op goed weer dus!
 
Jelle van der Zon mag zondag ook springen en wel op zijn favoriete onderdeel: de hinkstapsprong. Jelle is er op gebrand om eens geen 4e plaats te halen, waar hij de afgelopen keren iedere keer genoegen mee moest nemen. Op zijn 6e NK en ook zijn laatste jaar bij de Junioren hoopt hij dit af te sluiten met een goede wedstrijd en wellicht zelfs een podiumplaats. Hij stelt zelf, dat een medaille lastig zal worden gezien het sterke deelnemersveld. Echter heeft Jelle een paar goede trainingsweken achter de rug en hij zal er alles aan doen om het de 5 deelnemers, die boven hem staan, erg lastig te maken.
 
Op de korte hekken (de 110mh) mag Jesse Verdoes zich als JA opmaken voor zijn eerste NK Junioren. Hij voelt de spanning een paar dagen voor de wedstrijd nu al en hoopt, dat dit hem helpt om tot een mooi PR te komen. Hij is als laatste toegelaten op dit onderdeel en gaat er alles aan doen om te laten zien, dat hij NK-waardig is. Zijn PR is momenteel 16.32s en zijn streven is om onder de 16seconden te lopen. Met wat verplichte rust door wat liesirritatie zal hij in ieder geval uitgerust aan de start staan op dit onderdeel, wat hem een mooi PR zal opleveren.
 
Op de iets langere hekken, de 2000m Steeple, staat C-juniore Jaimy van de Loo op de deelnemerslijst. Ze staat momenteel op de 5e plaats en hoopt, dat zij hierop ook eindigt op zondag. Iedere wedstrijd voelt ze zich groeien op dit onderdeel en met enkele goede lopers op de deelnemerslijst hoopt Jaimy te kunnen profiteren van hun kwaliteiten en zo lang mogelijk aan te haken bij deze lopers en dan zien, waar het schip strandt. Haar doel is naast een top 5-notering, ook een nieuw PR en tevens clubrecord te lopen. Jaimy mag een paar weken later op de 1500m steeple ook nog in actie komen op de C-spelen en ziet dit als een goede voorbereiding om daar hopelijk de gouden medaille in de wacht te slepen. Ze vindt het een erg mooie ervaring om mee te mogen doen aan het NK en zeker op de steeple, wat haar favoriete onderdeel is. Hopelijk leidt dit tot een mooi PR en klassering voor Jaimy.

Dan doet op zondag sprintster Annemarie ten Kate mee aan de 200m en ze heeft er ontzettend veel zin in. Haar doel is om een PR te lopen en met haar tijd onder de 27seconden te gaan. Momenteel staat ze 23e op de deelnemerslijst en een finaleplaats zal er niet in zitten. Dit deert Annemarie niet, want ze is erop gebrand om door het mooie deelnemersveld, de sfeer en de NK-spanning een PR te gaan lopen en wie weet, waar ze dan wel niet eindigt! 
 
Hieronder een tijdschema van alle deelnemers en via deze link is meer informatie te verkrijgen. Lijkt het je leuk om onze jeugdige Spartaanatleten aan te moedigen, dan is het zeker waard om een dagje af te reizen naar Breda om deze atleten in ons clubtenue te bewonderen.
http://www.nkjunioren.nl/Home
 
Vrijdag 26 juni 2015
17:45 JB 400 mH (series) Jurgen
18:10 MB 400 mH (3 series) Rebecca
19:40 JA 800 m (series) Thijmen
 
Zaterdag 27 juni 2015
10:00 MB 100 m (series) Andrea
11:08
 MB kogelstoten Mariska
11:15 JA 100 m (series) Karel
11:40 MB hoogspringen Mariska
12:00 JA 800 m (finale) Thijmen?
12:10 MB 400 m (series) Lotte
13:05 JA 400 m (series) Karel
13:30 MB 100 m (halve finales) Andrea?
15:20 MB 400 mH (finale) Rebecca?
15:35 JB 400 mH (finale) Jurgen?
16:00 MB 400 m (halve finale) Lotte?
16:20 JA 400 m (halve finale) Karel?
17:45 MB 100 m (finale) Andrea?
 
Zondag 28 juni 2015
10:20 MA 100 mH (series)  Romy
11:05 JA 110 mH (series)  Jesse
11:25 MB 200 m (series) Andrea
11:50 JB 200 m (series)  Jurgen
12:15 MA 200 m (series) Annemarie
12:58 MB 2000 m sc  Jaimy
13:20
 JA hinkstapspringen Jelle
13:40 JA 400 m (finale) Karel?
15:40 MB 200 m (halve finale)  Andrea?
15:55 JB 200 m (halve finale) Jurgen?
16:10 MA 200 m (halve finale) Annemarie?
16:18 MA hoogspringen Romy
17:20 MB 200 m (finale) Andrea?
17:40 MB speerwerpen Inge?
17:55 MA 100 mH (finale) Romy?
 

 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven