News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Jurgen v/d Zwet Nederlands Kampioen 400mh + update

door
www.avdespartaan.nl
Jurgen van der Zwet is op zaterdag 27 juni tijdens het NK Junioren Nederlands kampioen geworden op de 400mh. Met zijn tijd van 55,01 liep hij tevens een nieuw clubrecord en de limiet voor de EYOF in Georgië later dit jaar. Naast deze topprestatie waren ook de andere 11 junioren van onze club goed bezig en wisten zij in totaal 3 CR's te verbeteren en 14 PR verbeteringen te noteren. 

In het weekend van 26, 27 en 28 juni vonden in Breda de NK Junioren plaats. In totaal deden hier namens AV De Spartaan 12 atleten aan mee en een kleine optelsom geeft de volgende top-10 noteringen; 1x Goud, 1x 4e plaats, 2x5e plaats, 1x7e plaats, 3x8e plaats en 1x10e plaats. De omstandigheden dit weekend waren ideaal, zonnig weer, warm en bijna altijd een licht windje in de goede richting. Dit resulteerde ook in een erg tevreden Spartaanequipe, waarvan allen erg goede prestaties hebben behaald.

Hoogtepunt van het weekend waren de gouden medaille en de Nederlandse titel voor 1e jaars B-junior Jurgen van der Zwet. Hij liep in de series op vrijdagavond al 2,5 seconde van zijn PR af en deed dit in de finale nog eens over met een verbetering van een seconde. Zijn tijd van 55,01 seconde betekende de eerste plaats, verbetering van het clubrecord met 1,5 seconde en plaatsing voor de EYOF (European Youth Olympic Festival) later dit jaar in Georgië. Voor de EYOF mag de Atletiek Unie de beste atleet op dit onderdeel uitzenden. Zijn coach Anthony Ott gaf na de wedstrijd met een lach aan, dat hij het gevoel had, dat het nog wel harder kon, aangezien Jurgen niet uitgeput over de finish ging tijdens de finale. Jurgen zette zijn goede vorm door op zondag tijdens de 200m, toen hij wederom een PR liep; hij vloog over de finish naar een tijd van 23.65s om vervolgens in de halve finale dat nog eens over te doen en 23.50 s te lopen. Hij eindigde met zijn tijd op een 12e plaats overall.
 
 "Ik stond met de 5e tijd op de startlijst bij 400mH en hoopte dus stiekem op een medaille. De serie ging uiteindelijk beter dan verwacht/gehoopt. Ik liep in een goed tempo door en kwam in een tijd van 56.04 als snelste over de finish. Een nieuw clubrecord en 2,5 seconde van m'n PR af! Ik was natuurlijk erg blij met deze tijd en ineens stond ik met de snelste tijd in de finale. Daarbij kwam ook nog eens dat ik 0.09 af zat van de limiet voor de EYOF, waarvan ik niet eens wist wat het was. Op zaterdag was ik ook veel meer gespannen dan op vrijdag, omdat ik nu opeens de favoriet was in de finale. Ik ging erg hard van start maar ik wist het tempo redelijk vol te houden en liep nog eens een seconde sneller dan vrijdag! Ik was Nederlands Kampioen geworden en mascotte Adam vierde gezellig mee. Daarbij had ik ook nog eens ruim onder de limiet van de EYOF gelopen, dus als het goed is mag ik in juli naar Georgie toe! De zondag was het toetje van het weekend. Bij de 200m was mijn doel de halve finale te halen en dat is ook gelukt. Tot 2 keer toe liep ik een PR, eerst 23,65 en in de halve finale 23,50. Al met al kan ik dus tevreden terugkijken op dit NK Junioren!" 


Jelle van der Zon wist op zondag naar een 4e plaats te hinkstappen. In een spannende wedstrijd, waarbij hij de scherpte miste, die hij een paar dagen ervoor wel had in de training, sprong hij uiteindelijk pas in zijn 5e poging naar een afstand van 13,12m. Voor het podium moest hij 68cm verder springen. Extra zuur voor Jelle was, dat dit zijn 4e 4e plaats was bij de Junioren en zijn laatste kans op een medaille voor hem bij de junioren. Grotere uitdaging om door te blijven trainen voor een medaille bij de senioren!
 
Een vijfde plaats was er voor Jaimy van de Loo, die als meisje C haar debuut maakte bij het NK Junioren op de 2000m steeple. Ze liep de eerste rondes sterk en gedurfd mee met de kopgroep en liet hierbij zien niet onder te doen voor de meisjes van een paar jaar ouder. Echter had ze bij de voorlaatste ronde de pech, dat ze weg gleed op de balk en zodoende de aansluiting miste met de 3e plaats. In de eindsprint voor de 4e plaats werd ze nog flink opgejaagd, wat uiteindelijk zorgde voor een dik PR van 7:13,54, een nieuw clubrecord en ruim onder de EYOF limiet. Echter mag ieder land maar 1 atleet uitzenden naar de EYOF en maakt Jaimy deel uit van een sterke lichting loopsters, waarbij ze helaas niet de snelste is van Nederland, waardoor ze helaas niet mee mag. Jaimy was enorm blij met deze knappe prestatie en is erop gebrand om bij de C-spelen wel een medaille binnen te halen.
 
Ook een vijfde plaats was er voor Rebecca Hulshof op de 400mh, ze liep in de series 2 seconden van haar PR af naar een tijd van 65.92s. Echter was ze hier nog lang niet tevreden mee en wilde ze graag beter en sneller. Haar hordepassages gingen in de eerste race niet goed genoeg en ze kreeg met haar tijd op vrijdag de kans om zich te herkansen op zaterdag. Ze stond in de finale ontspannen dansend aan de start en liep hierin naar een nieuw PR toe van 65.57s, een 5e plaats en tevens een nieuw clubrecord!
 
Andrea Bouma slaagde erin om bij de meisjes B een 7e plaats te scoren en een 8e plaats op respectievelijk de 200m en de 100m. Ze liep zodoende in totaal 6 races; twee series, twee halve finales en twee finales op beide onderdelen. Drie races op zaterdag en drie races op zondag. Tegenwind op zaterdag zorgde ervoor, dat ze wat moeite had met de 100m en hier kwam ze in haar finale een paar tienden tekort voor een medaille en bleef ze ook een paar tienden steken boven haar PR. Op de 200m had ze meer geluk met de wind en deze blies haar tot tweemaal aan toe richting een nieuw PR; 25.84s in de series, 25.64s in de halve finale en tijdens de finale was de energie op en liep ze een tijd van 26.19s. Ondanks dit alles een erg geslaagd weekend voor deze eerste jaars B-junior, die een mooi debuut maakte op de NK Outdoor bij de Junioren.
 
Een 8e plaats was er voor Karel Peterse op de 400m. Zijn doel vooraf was het halen van een volgende ronde en dat lukte met glans, want Karel schopte het tot de finale. In al zijn drie races liep hij een snellere tijd; 51.85s in de series, een PR van 51.50 in de halve finale en in de finale liep hij 51.20s wat een 8e tijd plaats betekende en een 5e tijd op de allertijden ranglijst bij De Spartaan. Op zaterdag liep Karel als warming up ook nog een 100m en liep hier naar een tijd van 11.99s. Zelf was hij erg te spreken over zijn NK debuut, waar hij uiteindelijk toch best zenuwachtig voor was.
 
Nog een 8e plaats was er voor Romy Smith op het hoogspringen. Ze sprong naar een hoogte van 1.60 toe in haar derde sprong. Helaas voor Romy was, dat ze in aanloop naar het NK flink verkouden geraakt was, wat zorgde, dat ze niet helemaal lekker in de wedstrijd zat. Bij het hordelopen voorafgaand aan het hoogspringen ging het goed tot horde 9, waar ze helaas achter bleef haken om vervolgens tot een tijd van 16.08s te komen, wat een seconde boven haar PR is. Echter is na een periode met veel blessures dit NK een fijne meevaller, die ze pijnvrij is doorgekomen.
 
Mariska Hoogkamer zorgde voor een 10e plaats bij het kogelstoten met een afstand van 12.69m. Dit was tevens een dikke PR-verbetering van meer dan een meter. Deze stoot wist ze gelijk in de eerste poging neer te zetten, omdat helaas voor haar het hoogspringen 30minuten na het kogelstoten begon. Dit betekende, dat ze na deze poging gelijk doorging richting het hoogspringen. Helaas voor Mariska bleek er iets fout te zijn gegaan bij het aanmelden, waardoor ze zich een beetje rommelig moest voorbereiden. De aanvangshoogte van 1.55m werd hierdoor helaas niet gehaald in drie sprongen, waardoor er toch wat gemengde gevoelens waren bij haar: een gigantisch PR op het kogelstoten maar helaas geen resultaat op het hoogspringen.
 
Thijmen Dofferhoff liep bij zijn NK Junioren debuut aanvallend en liep tot 700m goed mee met de groep; echter moest hij de laatste meters afzien en wist hij niet de halve finale te halen. Echter werd zijn lef wel beloond: hij verbeterde zijn PR met een halve seconde naar 2:03.48. Mooi debuut voor Thijmen wat hopelijk smaakt naar meer NK deelnames!
 
Lotte van Stijn liep een 400m en benaderde op deze afstand haar PR en liep naar een tijd van 62.13. Hiermee eindigde ze in de middenmoot van haar serie, wat net een seconde tekort was voor de halve finale. Dit NK outdoor debuut was een mooie ervaring voor de eerste jaars B atlete en volgend jaar gaat het zeker goedkomen om een ronde verder te komen!
 
Annemarie ten Kate zorgde op de 200m voor een succes door haar doel ruimschoots te behalen. Vooraf had ze als uitgangspunt gezet, dat ze onder de 27s wilde lopen en met een tijd van 26.72s was ze uitermate tevreden. Met deze tijd eindigde Annemarie 7e in haar serie.

NK debutant Jesse Verdoes maakte het voor zichzelf erg spannend op zijn eerste NK: door de spanning was hij zijn spikes vergeten en uiteindelijk was hij ook nog zijn startnummer kwijt vlak voor de race. Gelukkig wist hij alsnog aan de start te verschijnen en liep hij een PR evenaring van 16.32. Hij was tevreden met zijn race, maar door een harde aanvaring bij horde 6 wist hij zijn doel helaas niet te bereiken om onder de 16sec te lopen. Dit gaat zeker goedkomen bij een volgende horderace.

Uitslagen zijn hier te vinden: uitslagen. 

 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven