News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Interview met het nieuwe bestuursduo Jennifer Lem en Jacqueline Winnen

door
www.avdespartaan.nl
Sinds de jaarvergadering van medio maart is er een voorzitter/secretaris-duo in het bestuur. In het vorige clubblad hebben jullie al een stukje achtergrond van beide vrouwen kunnen lezen. De vrijwilligerscommissie vond de benoeming van dit nieuwe vrouwenduo een aanleiding voor een interview.

Hoe lang zijn jullie al lid van  de Spartaan??
Jennifer: 10 jaar. Jacqueline: 3 jaar.

Hoe zijn jullie betrokken geraakt bij het vrijwilligerswerk?
Jennifer: Ik was vanuit mijn bedrijf More Balls Than Most  vaste deelnemer bij de Bedrijven-estafetteloop en t-shirtsponsor bij de TerSpeckeBokaal. Van daar uit ben ik gevraagd om sponsorzaken in de commissie TSB te coördineren. Dat heb ik twee jaar gedaan. Dit was best  een ingewikkelde  klus, mede omdat  mijn netwerk in Lisse nog niet zo uitgebreid was, ik woonde hier toen pas 4 jaar. Toen ik later naast de opbouw van mijn eigen bedrijf (Influate) meer tijd kreeg, ben ik de assistent-trainerscursus gaan volgen, omdat ik het gewoon leuk vind om iets nuttigs te doen in mijn omgeving en iets dat goed bij me past. Bij het vrijkomen van de voorzittersfunctie hebben wel 4 mensen aan mij gevraagd, waarom ik geen voorzitter zou worden. Nadat bleek, dat er voldoende draagvlak was, ben ik er voor gegaan.
Jacqueline: De trainer Hans v.d. Berg (toen secretaris) vroeg 2 jaar geleden in de trainingsgroep, wie er de bestuursvergaderingen zou willen notuleren. Het leek mij toen leuk om iets voor de vereniging te doen. In het verleden heb ik altijd wel iets aan vrijwilligerswerk gedaan. En voor mij is nu de stap naar secretaris een logisch gevolg, omdat ik het leuk vind om me vooral wat breder in te zetten. Een goede structuur vind ik belangrijk, en in de taak van secretaris kan ik mijn kwaliteiten goed kwijt.

En hoe bevalt het jullie  in het vernieuwde bestuur, en in het bijzonder als vrouwenkoppel?
Jac en Jen: Het bestuur kent veel nieuwe mensen, het voelt prettig en het werkt vlot. Je kunt spreken van een nieuwe dynamiek. En wat ons betreft, als er vragen zijn, benader ons maar direct. Samen hebben we een goede klik en niet veel woorden nodig om elkaar te begrijpen.
We hebben gemerkt, dat veel leden, en vooral vrouwen, het leuk vinden, dat er nu een vrouwelijke voorzitter én secretaris zijn.

Wat is jullie indruk van het vrijwilligerswerk bij De Spartaan?
Jacqueline: de inzet van vrijwilligers is enorm, als voorbeelden de TSB met 150 vrijwilligers, en 5mei-bevrijdingsestafette, het trainersaanbod en de organisatie van vele evenementen.
Jennifer: De Spartaan onderscheidt zich met veel vrijwilligers en een goede organisatie. Zo staan we ook bekend in de regio. Bij de Gemeente Lisse staat De Spartaan te boek als actieve vereniging, die het goed doet en zijn eigen broek ophoudt.

Wat zijn de valkuilen?
De vanzelfsprekendheid dat bepaalde mensen (die altijd al veel doen) de zaken wel regelen.

Hoe kijken jullie naar de diverse groepen binnen De Spartaan?
Jacqueline: ik heb de afgelopen jaren een betere kijk gekregen op Jeugd- en Wedstrijdatletiek, bijv. hoe bij de jeugd met puntentellingen de eigen verbeteringen gestimuleerd worden.
Jennifer: ik had me nooit zo gerealiseerd, dat atletiek eigenlijk via de competities voor junioren/senioren ook een soort teamsport is. Interessant wordt hoe onze jonge talenten gestimuleerd worden en zich verder verbeteren en daarmee de wedstrijdatletiek het uithangbord voor onze vereniging kan zijn.
Gezamenlijk: het lijkt of we op de dinsdagavond aan een plafond komen wat betreft aantal trainers en accommodatie. Hier lijken nog geen voor de hand liggende oplossingen, maar we gaan er van uit, dat het een kwestie van opnieuw nadenken en organiseren wordt.

Hoe ziet De Spartaan er over 10 jaar uit?
We denken, dat de gebouwen dan gerenoveerd zijn, en dat er wel een verjonging van de medewerkers heeft plaatsgevonden. De cultuur zal waarschijnlijk mee veranderen. Op dit moment staat het met elkaar zorgen voor de vereniging centraal. Dat wil je natuurlijk wel instandhouden, maar er komt wel een andere generatie, waarmee je rekening moet houden.

Tips en tops:

Vakantie:
Jac – actieve vakanties, én Italië met zijn lekkere sfeer, zowel de mensen als het eten.
Jen – onze gezinsvakanties in Frankrijk of Italië, waar we enerzijds een week met z’n vieren optrekken en anderzijds een week kamperen, terwijl de kinderen hun eigen programma hebben, en ik kan doen, waar ik zin in heb…. En natuurlijk gaan de hardloopschoenen mee!!

Eten:
Jen – vis en uitgebreide salades, en garnalenkroketjes met witte wijn. Ik eet vooral via het paleo-principe (natuurlijke voeding met minder suikers, koolhydraten en zouten, en vooral veel vis/vlees/groenten/fruit/noten/zaden)
Jac – ik houd van Thais en Italiaans eten. En het zelf klaarmaken van hartige en zoetige lekkernijen uit de “Delicious”.

Muziek:
Jac –  is afhankelijk van mijn stemming, ik houd van 80-er jaren muziek, maar ook van Armin van Buuren, Anouk en Cold Play.
Jen – voor mij 70-er jaren disco, funk en klassiek. Daarnaast heb ik ook zelf (klassiek) zangles.

(Sportieve) helden:
Jen – ik ben niet zo van de helden, maar heb wel bewondering voor mensen, die authentiek en eigenzinnig zijn, zoals bv. Wim Hof – de Iceman, die echt gelooft in wat hij doet en steeds meer wetenschappelijke ondersteuning krijgt voor zijn theorie.
Jac – ik heb ook geen specifieke helden, maar wordt wel enthousiast van mensen met veel doorzettingsvermogen in de sport. Expeditie Poolcirkel vind ik prachtig, omdat die sporters echt de grenzen zoeken en over hun angsten heengaan.
 
Jennifer en Jacqueline, bedankt voor jullie verhalen, en tot ziens bij AV De Spartaan,
Namens de vrijwilligerscommissie,
Lenie van der Poel
 

 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven