News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

NK Senioren 2015

door
www.avdespartaan.nl
Komend weekend staan in Amsterdam de Nationale Kampioenschappen op het programma in het Olympisch Stadion. Voor De Spartaan komen er 7 atleten in actie: Maaike Boon, Levi van der Geest, Simon Grannetia, Jeroen Habers, Tom Hoekema, Ruud van Noort en Jelle van der Zon.  

Er wordt dit jaar een nieuwe draai gegeven aan de NK en anders dan andere jaren wordt het evenement gecombineerd met de NK Meerkamp en is er een vierdaags evenement van gemaakt. Dit alles in voorbereiding op de EK Atletiek van 2016, welke ook vier dagen duren. Dit betekent o.a., dat de kwalificaties en finales meer verspreid liggen tussen donderdag en zondag. Op donderdag komen al gelijk veel atleten tijdens kwalificaties in actie en staat er ook 1 finale op het programma. En dan op zaterdag vinden er nog twee kwalificaties plaats en zondag staat er één directe finale op het programma.
 
Donderdag begint voor Levi van der Geest zijn allereerste NK. Zoals hij zelf omschrijft, was het na al die jaren "voor de gezelligheid trainen en af en toe eens een wedstrijdje meepikken tijd om zich eens serieuzer op te stellen’’. Hij komt in actie bij de kwalificatie hoogspringen en heeft er erg veel zin in. Zijn PR staat momenteel op 1,88m en hij heeft als doel om over zichzelf heen te kunnen springen. Hier krijgt hij tijdens deze wedstrijd precies de kans voor: de aanvangshoogte is 1,80m, vervolgens 1,85, 1,90 en dan per 3 centimeter naar 1,93 wat Levi zijn doel is. Deze hoogte wist hij net niet te halen eerder dit seizoen, maar hij is er op gebrand om dit nu wel te laten zien en hij is er dan ook helemaal klaar voor! Voor een finaleplaats moet hij een hoogte van 2.05m bedwingen of bij de top 12 eindigen.
 
Andere springgeit op donderdag is Jelle van der Zon. Jelle komt in actie op het verspringen. Het onderdeel dat voor hem tijdens de TSB bij ons op de thuisbaan goed liep met een vertesprong van 6,39m. Met deze afstand mag hij donderdag om 19:30 beginnen met de kwalificatie voor het verspringen. Hij was zelf nog wat ontevreden over deze afstand en weet, dat er meer in zit. Voor Jelle is dit zijn allereerste NK bij de senioren en hij hoopt dan ook een mooie prestatie neer te zetten. Zijn wens is om over de 6,50m te vliegen en dat moet gezien zijn trainingen zeker haalbaar zijn! Jelle heeft een abbonomentje gehad de afgelopen jaren op de vierde plaats, gekscherend zou het nu geweldig zijn om 4e te worden bij zijn debuut. Echter zal hij wel over de 7m heen moeten springen, of bij de beste 12 atleten eindigen om in de finale te komen.
 
Ook op donderdag komen op de rondebaan twee clubgenoten in actie op hetzelfde onderdeel. Jeroen Habers en titelverdediger Simon Grannetia komen beide in actie op de 3000mst. Dit belooft een spannend onderdeel te worden, waarbij snelheid en het lopen van goede hordepassages cruciaal zijn. Voor Simon Grannetia is dit zijn belangrijkste race van het jaar en hij is er klaar voor om zijn titel te verdedigen. Ten opzichte van vorig jaar is er meer concurrentie bijgekomen en dat maakt het extra spannend. Echter heeft hij een goede voorbereiding gehad en meer steeple-ervaring dan zijn concurrenten, wat hij in zijn voordeel hoopt te gebruiken. Simon is nu al zenuwachtig in aanloop naar donderdag, maar weet, dat hij dit kan omzetten naar een mooie prestatie. Vorig jaar kon hij bijna zijn veters niet strikken in de callroom en werd toen kampioen, dus dit jaar moet het zeker goed komen met die zenuwen!
 
Op de 3000m steeple komt ook Jeroen Habers in actie en zijn doel is om bij de top-12 te eindigen. Zijn laatste NK dateert alweer van 2010, waarbij hij zilver haalde op ditzelfde onderdeel en het wordt wel weer eens tijd om wat te laten zien aan de buitenwereld. De laatste tijd heeft hij er veel aan gedaan om in vorm te komen en dit heeft geresulteerd in goede prestaties in aanloop naar het NK met diverse PR-verbeteringen op de loopafstanden. Hij voelt het zelfvertrouwen groeien en hij heeft goed toegewerkt naar het NK, waar hij hopelijk zijn PR van 9.55 kan verbeteren. Voor hem is het ook een leuke bijkomstigheid, dat hij samen met Simon in dezelfde race zit, wat hopelijk nog meer stimulans geeft.
 
Op zaterdag is het de dag van de werpers: als eerst beginnen trainingsmaatjes Tom Hoekema en Ruud van Noort op het discuswerpen. Ze hebben zich hier een beetje naar opgejut om mee te doen en staan er dan ook zonder verwachtingen in. Tom Hoekema is bezig aan zijn eerste jaar als senior en werpt dus ook met de zwaardere discus (2kg). Dit alles zorgt ervoor, dat hij nog niet de vorm/afstanden heeft gehaald, die hij wil halen. Maar wie weet, is het NK wel het moment om dat te laten zien!
 
Toevallig genoeg komt zijn trainingsgenootje Ruud van Noort ook in actie in dezelfde kwalificatiegroep. Ruud heeft de afgelopen jaren flink wat tegenslag gehad met zijn gezondheid en is weer op de weg terug. Hij is dit jaar rustig begonnen met het oppakken van trainingen en heeft net als Tom geen hoge verwachtingen. Het leukste is meedoen op het NK, een goed deelnemersveld en dan hopelijk ook nog lekker werpen. Voor beide atleten betekent een plaats bij de top-12 of over de 50m een plaats in de finale.
 
Als de discussen van het middenterrein zijn gesleept, mag Maaike Boon beginnen met het speerwerpen. Haar PR staat op 31,33m, wat ze vorig jaar heeft geworpen en ze hoopt, dat ze haar speer verder weg kan gooien. Verrrassend genoeg ging het tijdens haar generale repetitie erg goed en wierp ze haar speer verder, dan ze ooit had gedaan. In aanloop naar het NK is ze wat ziekig geweest en wellicht zorgt dit juist voor de goede ontspanning om te stralen tijdens het NK. Ze heeft er enorm veel zin in om in het Olympisch Stadion tot mooie afstanden te komen! Voor Maaike geldt met een plaats bij de beste 12 of over de 43m, dat ze zich kwalificeert voor de finale.
 
Op zondag loopt Simon Grannetia, nadat hij hopelijk helemaal is uitgerust van de 3000m steeple van donderdag, een 5000m. Voor hem is dit een mooi toetje, dat het een vierdaags evenement is en dat hij op meerdere afstanden in actie kan komen. Zijn laatste 5000m ging niet zoals gewenst en hij hoopt dan ook, dat hij zondag in het stadion iets moois kan laten zien en een goede 5000m loopt. Met zijn tijd staat Simon middenin het deelnemersveld en zoals hij het zelf analyseert: de top-4 zal lastig worden, maar daarna staat het dicht op elkaar. Met een goede eindsprint moet wellicht zelfs de top 5 in zicht komen. Naast een mooi PR en/of een goede klassering op dit onderdeel is een goede eindsprint ook belangrijk voor Simon om met een goed gevoel naar huis te gaan.
 
Hopelijk wordt het voor alle Spartaanatleten een mooi evenement met veel PR verbeteringen en wellicht een mooie medaille. Meer informatie is te vinden op www.nkatletiek.nl en uiteraard vinden alle deelnemers het erg leuk, als je even een kijkje brengt tijdens hun onderdeel, zie hieronder een samenvatting van de onderdelen, waarop ze actief zijn:
 
Dag Tijdstip Onderdeel Atleet Series/Finale
Donderdag 18:45 Hoogspringen (M) Levi van der Geest Kwalificatie
  19:30 Verspringen (M) Jelle van der Zon Kwalificatie
  20:25 3000m steeple (M) Jeroen Habers en Simon Grannetia Finale
Vrijdag 17:10 Verspringen (M)   Finaale
Zaterdag 11:25 Discuswerpen (M) Tom Hoekema en Ruud van Noort Kwalificatie
  13:00 Speerwerpen (V) Maaike Boon Kwalificatie
  17:10 Hoogspringen (M)   Finale
Zondag 13:05 Speerwerpen (V)   Finale
  14:40 5000m (M) Simon Grannetia Finale
  15:10 Discuswerpen (M)   Finale
 

 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven