News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

NK Senioren: Zilver voor Simon Grannetia

door
www.avdespartaan.nl
Afgelopen weekend was het Olympisch Stadion in Amsterdam toneel voor de NK Senioren. Simon Grannetia wist een zilveren medaille te behalen tijdens een spannende 3000m steeple.

Voor het eerst waren de NK een vierdaags evenement, wat betekende, dat series en finales verder uit elkaar verspreid lagen en was het NK Meerkamp geïntegreerd in dit evenement. Op bijna iedere dag kwam er wel een Spartaanatleet in actie. Er deden in totaal 7 atleten mee: Maaike Boon, Levi van der Geest, Simon Grannetia, Jeroen Habers, Tom Hoekema, Ruud van Noort en Jelle van der Zon.
 
Op de eerste dag was het al gelijk raak en liepen er twee Spartanen in de finale van de 3000m steeple met succes voor Simon Grannetia in de vorm van een zilveren medaille. Voor Simon stond deze avond zijn titel op het spel. Vorig jaar had hij deze glansrijk veroverd en aan hem de schone taak om, met meer tegenstand dan vorig jaar, zijn titel te verdedigen. In een spannende race tot 100m voor de finish deed Simon er alles aan om zijn titel te verdedigen: tempowisselingen en de kop nemen om de wedstrijd hard te maken. Zijn concurrent wist hem echter goed te volgen en bij de laatste steeplepassage een demarrage uit te voeren, die fataal was.  Ondanks dat een zilveren medaille een topprestatie is, voelde dit toch als het verliezen van een gouden medaille. Hij ziet het als wederom een leermoment, wat hem verder helpt zich te ontwikkelen tot de atleet, die hij wil zijn.
 
Jeroen Habers kwam net als Simon de baan op voor 3000m steeple; voor hem zijn eerste NK sinds zijn juniorenperiode. Echter merkte Jeroen al snel, dat zijn vorm niet aanwezig was en dat hij het tempo van de andere lopers niet kon volgen. Jeroen was ziek geworden in aanloop naar het NK en ook de rust van zijn vakantie voorafgaand aan het NK had hem geen goed gedaan. Desondanks vond hij dit een erg gaaf evenement: lopen in het stadion, aanmoedigingen van vrienden en familie en een gave race. Hij hoopt, dat hij volgend jaar wederom in het stadion mag lopen met dan een iets bevredigender resultaat.
 
Ook op donderdag begon Levi van der Geest aan zijn avontuur bij het NK Senioren met het hoogspringen. Afgelopen maanden had hij een mooie ontwikkeling doorgemaakt en had hij bijna over zichzelf heen weten te springen (1.92m). Zijn doel tijdens dit NK was dan ook om met een PR naar huis te gaan. Het lukte Levi echter niet om zich te bevrijden van de NK-spanning en  zijn poging strandde op 1,85m. Een enorm leerzame ervaring voor onze debutant op het NK.
 
Jelle van der Zon sprong op donderdag driemaal in de verspringbak met 6,36m als verste afstand. Zelfkritisch als Jelle is, was hij hier niet tevreden mee. Hij weet, dat hij verder kan springen dan deze afstand en gezien het niveau van de rest van de atleten had hij met een paar centimeter meer ook de finale van dit onderdeel kunnen behalen (top-12). Echter wist hij dit er niet uit te persen en miste hij net de scherpte, die hij wilde hebben om goed te te springen. Echter is dit een prima debuut voor deze jongen A, die een maand geleden nog bijna op het podium stond op de hinkstapsprong bij het NK Junioren.
 
Zaterdag stond in het teken van de kwalificaties voor de diverse werponderdelen met trainingsgenootjes Ruud van Noort en Tom Hoekema bij het discuswerpen. Ruud wist zijn discus op een seizoensbeste afstand neer te leggen van 42,32m. Tevreden was hij hier wel mee, zeker omdat hij wat ziek was in aanloop naar het NK, echter had hij graag gehoopt op een uitschieter. Met 50cm verder had hij finale kunnen werpen (top-12) en dat, of een lekkere uitschieter, was toch bevredigender geweest.
 
Tom Hoekema wist zijn discus op 36,35m te leggen, wat voor zijn gevoel prima was. Dit was het niveau, waar hij wel tevreden mee kon zijn en het was voor deze jonge senior een mooie ervaring om op dit NK zijn debuut te mogen maken. Ook Tom had gehoopt op die ene uitschieter, maar helaas kwam die er niet. Desalniettemin kijkt hij tevreden terug op dit NK.
Bij het speerwerpen voor de vrouwen wist Maaike Boon haar voorafgestelde doelen allebei te behalen: niet laatste worden en een PR! Ze wist met een afstand van 31,83m haar PR te verbeteren, wat een lach op haar gezicht toverde. Echter begon ze zich ook te realiseren, dat er meer in had gezeten en dat de speer nog verder had kunnen vliegen. Maaike hoopt dit de komende wedstrijden nog te kunnen laten zien en nogmaals PR-verbeteringen te laten noteren.
 
Als laatste op zondag kwam Simon Grannetia ook in actie op de 5000m. Echter moest Simon zijn race vroegtijdig staken om medische redenen: zijn lichaam was op en hij kon geen stap meer verzetten. De strijd op de 3000m steeple had er mogelijk toch meer ingehakt, dan hij zelf dacht.  
 
Trainingslid Julia Talakua was tijdens de NK actief bij het hinkstapspringen (vrijdag) en het verspringen (zondag), voor beide onderdelen waren de dag voor de finale de kwalificatierondes. Julia wist deze zonder problemen door te komen en zich te kwalificeren voor de finales. Bij hinkstap wist ze een tweede plaats te behalen met een afstand van 12,70m. De afstand zelf was redelijk naar tevredenheid, echter was de tweede plaats een teleurstelling. Haar concurrent wist met een nieuw Nederlands Record voor Neo-senioren (Onder-23) de titel te grijpen. Op het verspringen wist Julia naar een afstand van 5,87 te springen, wat een 5e plaats betekende. De derde plaats was slechts 8cm verder, wat de vijfde plaats dan ook een zuur randje geeft.
 
Ondanks dat atleten altijd zelfkritisch blijven en zij overal verbetering zien, was het voor onze Spartaanatleten een mooi evenement. Het was al enige tijd geleden, dat er 7 atleten aan de start stonden tijdens een NK en dat gaf ook een gezellige sfeer tijdens de diverse onderdelen, waarbij er toch ook diverse Spartaanfans aanwezig waren om te supporteren.
 
Meer wedstrijdinformatie en uitslagen via www.nkatletiek.nl
 
Onderdeel Atleet Prestatie
Hoogspringen Levi van der Geest 1.85m
Verspringen Jelle van der Zon 6.36m
3000m steeple Simon Grannetia 9.15:68s
  Jeroen Habers 10.12:37s
Discuswerpen Ruud van Noort 42.32m
  Tom Hoekema 36.35m
Speerwerpen Maaike Boon 31.83m
5000m Simon Grannetia DNF
Verspringen Julia Talakua 5.87m
Hinkstapspringen Julia Talakua 12.70m
 
 

 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven