News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

WK atletiek voor masters

door
www.avdespartaan.nl
Van 4 tot en met 16 augustus worden in het Oost-Franse Lyon de Wereldkamipoenschappen Atletiek voor Masters gehouden. Voor atletiekvereniging De Spartaan verschijnen Martien van der Hoorn en Bram El Hadji aan de start.

Voorhouter Van der Hoorn, nu 62 jaar, werd in december 2014 getroffen door een herseninfarct. De atleet wist opmerkelijk snel te herstellen, waardoor hij op dit kampioenschap mee kan doen aan een drietal looponderdelen: 800m, 1500m en 5000m. El Hadji, die dit jaar voor het eerst de wedstrijdspanning van een groot baantournooi heeft meegemaakt tijdens de NK masters, maakt zijn opwachting op de 800m en 1500m.

Martien omschrijft zijn deelname aan het WK als volgt: "Maandagmiddag aangekomen met een KLM-vlucht naar Lyon, waar de WK atletiek voor masters boven de 35 jaar gaan beginnen. Met prachtig zomers weer is kijken naar al dat flonkerende oranje ook genieten. Ik doe zelf mogelijk mee aan 3 atletiek M60 onderdelen, ik had er op 5 ingeschreven! De veldloop en de steeple heb ik eruit gehaald.
Donderdag 6 augustus eerst de series 800m. Ook later op die dag in de vroege avond de finale 5000m in een stadion veel verder in de stad! 12 augustus begint het spektakel in de series 1500m.
En misschien eind volgende week een finaleplek op de 1500m, geen idee of dat wel gaat lukken.
Steeple: De 10 jaar vastgehouden WK-steepletitel moet ik loslaten aan de gretige premiejagers, die kansen ruiken (nog te link dat springen). Ik ben al blij, dat ik weer deel kan nemen aan dit kampioenschap, want "ik ben weer aardig op de been". Thans is alleen al het deelnemen voor mij de allerbelangrijkste reden om erbij te zijn. Eigen belang en voorzichtigheid hebben nu even voorrang vóór fanatiek gedrag.
Ook de hitte tijdens dit WK kan voor mij een spelbreker worden. Dus hoge verwachtingen even niet voorlopig. Ook heel fijn dat ik al mijn atletiekvrienden weer kan ontmoeten en kan aanmoedigen.
Prachtig om erbij te zijn!"

We proberen de prestaties van beide heren op de voet te volgen; waarbij wel opgemerkt dient te worden, dat de website van het evenement zéér regelmatig uit de lucht is en de uitslagen op onregelmatige basis worden bijgewerkt.

 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven