News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Vincent Schniedewind winnaar WK-poule 2015

door
www.avdespartaan.nl
Na een bijzonder spannend einde van dit WK is Vincent Schiedewind winnaar geworden van de Spartaan WK-poule 2015! Op de slotdag waren de verschillen in de top 3 bijzonder klein. Miranda de Regt verloor uiteindelijk haar kans op de overwinning door de razend snelle tijd op de 5000m dames. Daarna was het vooral spannend voor de andere podium plaatsen. Hoogspringen en 4 x 400m bij de mannen bracht uiteindelijk de beslissing. Vincent van Stijn hield woord en haalde even veel punten als Miranda. Alleen heeft Miranda op meer onderdelen 5 punten behaald en verdiend daarmee het zilver. Eervolle vermelding is er vandaag voor Lenie van der Poel (winnaar EK-poule 2014) die samen met Vincent S de meeste punten behaalde.

Tot volgend jaar bij de OS-poule 2016!

Eindstand WK-poule 2015

Tussenstand 29-08 WK poule 2015
Op de voorlaatste dag van het toernooi waren het Sven en Dave die de meeste punten bij elkaar wisten te verzamelen. In de kop van het klassement is het bijzonder spannend! Wilmar verspeelde zijn koppositie met een score benende het gemiddelde. Miranda is nu de nieuwe leidster met een punt voorsprong op Vincent Schniedewind en 3 punten voorsprong op Wilmar en Vincent van Stijn. 

Tussenstand 29-08

Tussenstand 28-08 WK poule 2015
Op deze historische dag van de Nederlandse atletiek ging Dave met de meeste punten aan de haal. Met zijn 23 punten wist hij zich weer in de middenmoot te nestelen. Daarentegen had Lonneke een slechte dag met een schamele 10 punten. Maar misschien nog wel het meest opmerkelijke was een puntloze 100mH voor iedereen! De top 3 bleef onveranderd met Wilmar op 1, Miranda op 2 en Vincent Schniedewind op 3. Met nog twee dagen te gaan staat de VS op 4 x goud. De optimisten onder de “poulers” moeten inmiddels serieus rekening gaan houden met veel punten aftrek aan het einde van het toernooi. Want realistisch gezien kan de VS nog maar maximaal 5x goud scoren.

Tussenstand 28-08

Tussenstand 27-08 WK poule 2015
Met de volle 100% pakte Wilmar vandaag zowel de dagzege als de leding in het tussenklassement. Daarentegen had juist Joost een slechte dag en maakte een vrije val van 5 plaatsen. Opmerkelijk feit was, dat er bij de "Bonus van de Dag" beter werd gepresteerd dan iedereen opvoorhand voorspeld had. En de USA voegde voor de verandering 2 gouden plakken toe aan het medailleklassement. 

Tussenstand 27-08

Tussenstand 26-08 WK poule 2015
“Twee weten meer dan een!” Dat bleek vandaag toe het duo Lotte en Karin de meeste punten van iedereen wisten te verzamelen. Door hun 27 punten van vandaag kwamen ze gelijk bij de top 3 in het tussenklassement. Miranda en Joost delen nog steeds de leiding. Maar morgen komt daar beslist veranderding!

Tussenstand 26-08

Tussenstand 25-08 WK poule 2015
Franka Hoogeboom had vandaag de beste voorspellingen gedaan. Vooral met Olympisch kampioenen Rutherford en Rudisha maakte ze het verschil en verzamelde in totaal 20 punten. Hierdoor is ze weer volledig terug in de wedstrijd. In haar kielzog profiteerde Miranda het meeste door naar de 1e positie te springen in het tussenklassement. Echter moet ze de 1e plaats delen met Joost die ook 74 punten heeft.

Tussenstand 25-08-201

Tussenstand 24-08 WK poule 2015
Wilmar Kortlever pakt vandaag de dagzege een stijgt gelijk naar de leiding van het klassement. Met 27 van de 30 punten liet hij alleen punten liggen bij het polshoogspringen. Ook Lonneke Derriks deed goede zaken vandaag en stijgt met 14 plaatsen naar de 5e stek.
 
Morgen zijn er weer 30 punten te verdelen.
 
Tussenstand 24-08

Tussenstand 23-08 WK poule 2015
Op de dag dat Bolt order op zaken stelde was vooral het snelwandelen die voor de grote verschillen zorgde in de poule. Dagwinnaar is John van der Zwet die 26 van de 30 punten wist te verzamelen. Opvallend is het verlies van de dagwinnaar van gisteren. Frank had samen met Wim en Lonneke vandaag de minste punten en zakte daardoor van de 1e naar de 5e plaats. Joost van de Meer blijkt nu met 40 punten de beste voorspeller. Toch blijven de verschillen bijzonder klein. Iedereen staat nog binnen 10 punten van elkaar. Met nog 7 dagen te gaan kan er werkelijk nog alles gebeuren.

Tussenstand 23-08-2015


Tussenstand 22-08 WK poule 2015
Na de 1e dag van het WK zie we debutant Frank Hilberts gelijk naar de 1e plaats van de WK poule omhoog springen. Door als enige punten te scoren op de marathon pakt hij vandaag 85% van de maximale dagscore. Natuurlijk zijn de verschillen nog klein en gaan er ongetwijfeld nog veel mensen van positie wisselen. Hieronder de tussenstand na de eerste dag. Aan de leiding gaat Frank gevolgd door Joost, de dames van Stijn en de broers Kortleever. Morgen zijn er maximaal 30 punten te verdienen. 

SPARTAAN WK POULE 2015
Van zaterdag 23 augustus tot en met zondag 30 augustus 2015 worden de Wereld Kampioenschappen Atletiek (outdoor) georganiseerd in Beijing (CHINA). Traditioneel binnen AV De Spartaan wordt er dan een WK-poule georganiseerd. De organisatie ligt dit jaar in handen van Anthony Ott en Vincent Schniedewind.

Voor wie?
Iedereen is welkom om mee te doen ook van buiten De Spartaan.
 
Hoe werkt het?
Je voorspelt voor ieder onderdeel de winnaar en winnares. Wordt jouw voorspelde winnaar ook echt eerste dan krijg je vijf punten, wordt hij/zij tweede dan krijg je vier punten. Zo verder tot een vijfde plaats voor jouw winnaar, die nog één punt oplevert. Voor de uitslag is het podium doorslaggevend. Eventuele wijzigingen in de uitslag, die na de medaille-uitreiking plaatsvinden, worden niet meegenomen in de poule.
De inleg is 5 euro per deelnemer. De prijzenpot wordt als volgt verdeeld:
nr 1: 50% van de totale inleg
nr 2: 30% van de totale inleg
nr 3: 20% van de totale inleg
 
"Bonusje van de Dag"
Elke dag moet je van 1 onderdeel de winnende prestatie voorspellen. Hoe verder je van het juiste resultaat afzit, hoe minder punten je krijgt. Meer informatie staat op het deelnameformulier.
 
Nieuw: "Tournooi Bonus"
Om de spanning tot het laatste onderdeel te vergroten hebben we dit jaar de Tournooibonus toegevoegd. Hierbij moet je het aantal Gouden Medailles van de VS (Verenigde Staten) voorspellen. In tegenstelling tot extra punten erbij gaan er bij dit onderdeel, bij een verkeerde voorspelling, punten van je totaal af! Eigenlijk zouden we beter kunnen spreken van een Tournooi aftrek. 1 gouden medaille afwijking is 1 punt aftrek van je totaal aantal punten, 2 is 2 punten aftrek enz.
 
Aanvullingen reglement
Bij gelijk aantal punten staat de deelnemer, die het meest 5 punten heeft gescoord, bovenaan, daarna tellen gescoorde 4 punten, etc...
Mocht dat ook geen duidelijkheid geven, dan is het aantal punten gescoord bij het "B.v.d.D’’ doorslaggevend. Indien er meerdere atleten met dezelfde achternaam bestaan en er alleen met de achternaam wordt ingeschreven, dan telt in de poule de atleet, die het hoogste op de wereldranglijst staat. Download het inschrijfformulier en stuur dit uiterlijk donderdag 20 augustus 23:59 uur naar vincent@schniedewind.nl
 
Let op: zet je naam in de Excel-bestandsnaam voordat je 'm opstuurt!
 
Inschrijfformulier (MS excel) is hier te vinden.
 
Veel succes en plezier!
 

 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven