News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

C/D Junioren, NEK Amstelveen

door
www.avdespartaan.nl
Na  de zaterdag, waarop de pupillen van De Spartaan mooie prestaties behaalden, was het zondag de beurt aan de junioren. Van De Spartaan hadden de D en C  meisjes zich ingeschreven.
De C junioren Juliette, Lara, Kimberley en Anne-Wil konden al vroeg beginnen aan de Zweedse estafette. In de 3de serie, die na afloop de snelste bleek te zijn, moesten ze het opnemen tegen o.a. PAC, Haag Atletiek en  Spado. Anne-Wil startte met de  400m en kon handgeklokt na 59 seconden het stokje overgeven aan Kimberley (300m). Zij wist in het voetspoor van PAC te blijven, waarna Lara een prachtige 200m liep. Na weer een perfecte wissel kwam Juliette (100m) met een tijd van 2.24,00 over de finish. Goed voor de zilveren 2de plaats.

Voor de 4x800m was het de beurt aan Hieke, Eveline, Carmen en Jaimy. In de eerste serie ging Hieke goed van start en kon als 3de het stokje overgeven aan Eveline. Zij liep een mooie  race en plaats 2 kwam al in zicht. Carmen had haar race heel mooi opgebouwd, passeerde na de eerste ronde de nummer 2 en kwam tot 50m van de nummer 1. Jaimy kwam na een snelle start dicht bij de koploopster, maar wist haar uiteindelijk net niet te passeren. Met een nieuw clubrecord van 10min 4,02 seconde kwam ze over de finish. De 2de serie was heel spannend. Uiteindelijk gingen 2 ploegen net onder de tijd van de Spartaansen door, waardoor een mooie 4de plaats werd behaald.
Na wat uurtjes in de zon was het de beurt aan de D junioren. Phebe, Roxy, Aisha en Nimah gingen voor de 4x 60m.  Ze waren direct in de eerste serie aan de beurt. Phebe startte prima en gaf het stokje goed over aan Roxy. Die ging er als een raket vandoor en kwam aan de leiding. Nimah wist de voorsprong verder uit te bouwen, waarna Aisha als eerste finishte in een prachtige 33.29 seconde. Dit was uiteindelijk de 8ste tijd.

De laatste estafette van de C junioren was de 4x80m met Lara, Kimberley, Anne-Wil en Juliette. De concurrentie was groot, 5 series met in totaal 26 teams. In de laatste serie was het de beurt aan De Spartaan. Lara beet het spits af, gevolgd door Kimberley, Anne-Wil en Juliette. Het was een spannende strijd: met een mooie tijd van 41,45 seconde werden ze uiteindelijk verdienstelijk 5de.

De uitslagen zijn te vinden op http://www.nekamstelveen.nl/images/uitslagen/2015/atletenzondagnek2015.pdf.

Willem van Werkhoven
 


 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven