News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Eindelijk kunnen we erover praten ...feestje Marga

door
www.avdespartaan.nl
Zaterdag 3 oktober was het dan eindelijk zover. Na het versturen en ontvangen van honderden mailtjes, (dank Lenie van der Poel), het verzamelen van fraaie werkstukjes van de pupillen en andere verrassingen, konden we eindelijk Marga Kortekaas verrassen met haar jubileum van 50 jaar training geven en haar 70ste verjaardag.
’s Ochtends vroeg was Piet Jan van der Marel al op pad gestuurd om Marga (nee, ze heeft niets doorgehad) op te halen. Samen met zijn Alfa Romeo Spider maakten zij een ererondje over de atletiekbaan. Alle pupillen hadden inmiddels een speer gepakt om een erehaag te maken naar het ereschavot. Nu is Marga al niet klein, maar vanaf de eerste plek had ze een uitstekend overzicht over iedereen, die zich om half negen had gemeld (een kleine 200 man).

Gezamenlijk werd het Marga ABC voorgelezen, een bloemlezing vol weetjes over de trainster Marga. Vervolgens werd door Luuk en Julia Pieterse het grote plakboek aangeboden met alle ontvangen werkjes en stukjes, verzameld door Brigitte Pieterse. Hierna werd een karikatuur aangeboden, tevens geschikt als kleurplaat voor in de kantine. Aangezien Marga alle mogelijke decoraties (AtletiekUnie en Koninklijk) al heeft, was het lastig om nog een origineel cadeau te verzinnen. Daarom is gekozen voor eeuwige roem, door de afsluitende onderlinge pupillenwedstrijd om te dopen tot de “Marga Kortekaas Spelen”. Om het officieel te maken, heeft Lotte van Stijn een fraaie vlag ontworpen, die in het vervolg tijdens deze wedstrijd zal wapperen.
Om het feest compleet te maken werd een grote taart bezorgd, zodat alle pupillen tijdens de wedstrijd met Marga een stukje taart konden eten. Wat een feest was dat.
Aan het eind van de dag was er nog een reünie/borrel. Speciale gast was Lies Spruit, burgemeester van Lisse, die samen met Jennifer Lem mooie woorden had voor Marga. Na de dankwoorden van Marga en de gezellige borrel was deze fantastische dag alweer voorbij.
Dank aan alle vrijwilligers, die geholpen hebben om deze dag bijzonder te maken.


 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven