News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Interview van de vrijwilliger van de maand: Ad van Ruiten

door
www.avdespartaan.nl
Deze maand een interview met de vrijwilliger van de maand november: Ad van Ruiten, waarbij hem een tiental verschillende vragen is voorgelegd.

Wie ben je en wat is je achtergrond?
Gehuwd, 2 kinderen, 2 kleinkinderen en 2 goudvissen. Gepensioneerd en 43 jaar bij AKZO (Sikkens) gewerkt als technisch projectmanager en groepsleider.

Heb je een sportieve familie?
Met mijn atletische loopstijl zou je dat verwachten, maar mijn familie is totaal niet sportief. Voorkomende familiekwalen zijn: voetbalknie, tennisarm, zwemmerseczeem, waterhoofd, zeiloren, topzwaar, platvoeten, boksersneus, lange tenen, zitvlees en geen zin. Mijn vrouw Leny is wel sportief, maar heeft wat lichamelijke beperkingen.

Wanneer ben jij bij De Spartaan begonnen?
Na 25 jaar Taekwondo en 5 jaar tennis ben ik gestopt vanwege blessures en gestart met de Spartaan-opstapgroep 1998/1997 onder leiding van Evert van 't Schip, Nico Warmerdam, Paulien van der Voorn en Toon Martin.

Wat betekent De Spartaan voor jou?
Een sportief/gezond bezig zijn en gezelligheid. Wedstrijden en prestaties zijn voor mij onbelangrijk, omdat ik me realiseer, dat ik geen hardlooptalent ben. Als je tijdens een sprint aangesproken wordt met de kreet ”Ben je aan het inlopen?”, dan zegt mij dat genoeg.

Wat is je favoriete vakantie?
Korte en langere rondreizen. Vooral Aziatische landen trekken mij.
Voor de gevraagde foto heb ik gekozen voor die foto met mijn vriend uit Jakarta. Ik heb daar 2 van die vrienden en die kan je op elkaar zetten. Ze zijn dan samen net zo groot als ik.

Heb je nog andere hobby’s?
Schilderen en tekenen, uitgaan en rock/bluesconcerten, tuinieren, museumbezoek, klussen in en rond het huis.

Hoe ben je vrijwilliger geworden en wat is precies je taak?
Toen ik met pensioen ging, ben ik gevraagd door Rob van der Klauw om in de kantinecommissie te komen. Dit zou ik zelf nooit bedacht hebben en toch heb ik ja gezegd, omdat  Rob het zo vriendelijk vroeg. Inmiddels zorg ik voor de voorraden en benodigde spullen voor onze kantine, kleedkamers en het afvalbeheer (vuilnisman) en met Corrie van der Berg doe ik het sleutelbeheer.

Heb je nog advies voor de sporters die nog geen vrijwilliger zijn?
Als je het gevoel hebt, dat je wat kan en wil betekenen voor de vereniging, neem dan contact op met de vrijwilligerscommissie of een van de vrijwilligers. Er worden o.a. nog  kantinemedewerkers en schoonmakers gezocht.

Wie zijn je sportieve helden?
Sporters zijn geen helden. Een held is in mijn ogen iemand, die iets van zichzelf op het spel zet of opoffert om een ander mens, dier, instantie of goede zaak te helpen of te redden. Sporters die mij aanspreken zijn er velen, maar vooral wielrenners verbazen mij door hun inzet en vermogen.

Wil je zelf nog iets kwijt?
Het lijkt vanzelfsprekend, dat alles geregeld is bij een vereniging. Maar alles, wat er om je heen gebeurt, wordt door vrijwilligers geregeld. Zoals: bestuur/trainers/secretariaten/ledenadministratie/allerlei commissies/jury/verkeersregelaars/ klusploeg/tuinman/schoonmakers/kantinemedewerkers, enz. Dit zijn je eigen mede-sporters en mensen, die anderzijds iets met de vereniging hebben. Houdt er als sporter altijd rekening mee, dat zij dat werk ook voor jou doen en dat hun werk niet verplicht en vanzelfsprekend, maar vrijwillig en belangeloos is.

 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven