News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

CRA halve marathon en (geen verrassings)wandeltocht

door
www.avdespartaan.nl
Beste Sportief Wandelaars en Winter-runners,

Gisteren bereikte ons het trieste bericht dat Witte Verkerk op 56-jarige leeftijd is overleden. Hij was loper van de C-groep. Een vreselijk verlies voor zijn directe familie en kennisen. Als atletiekvereniging en als medesporters wensen wij de familie van Witte alle sterkte de komende periode om dit enorme verlies te dragen.

Het nieuws sloeg in als een bom bij AV De Spartaan, mede

omdat een flink aantal van onze sportcollega's het trieste voorval van dichtbij heeft meegemaakt en op die manier als betrokkenen alles in werking hebben gesteld om Witte nog te helpen middels reanimatie en het oproepen van een ambulance met alles wat daarbij komt kijken.
Vandaag zijn we 1 dag verder en verslagenheid is ons deel. Het hield en houdt iedereen bezig.  Als (recreatie)sporters hebben De Spartaan en CRA gekozen om elkaar wel te ontmoeten voorafgaand aan de geplande activiteiten van 10 januari op ons sportpark. Een korte slide-show op de beamer met treffende foto's van Witte gaf een beeld, zoals we hem als sportief collega hebben meegemaakt. Een notitieboek bij brandende kaarsen om een boodschap of wens te uiten was beschikbaar en velen hebben elkaar gecondoleerd en geschreven in het boek. De Spartaanvlag hing halfstok.
Voorafgaand aan de twee starts zijn deelnemers kort toegesproken en een gepast moment van stilte is gehouden.








We zijn wel gaan lopen.

Vandaag 10 Januari stond de verrassingstocht voor de wandelaars op het programma, maar werd een "gewone wandeltocht" en de hardlopers hadden gelegenheid om wat meer kilometers te maken door keuze uit 9 of 21km. Uw verslaggever kon vandaag door wat lichamelijke defecten niet het veld in om het parcours te onderzoeken, maar er is toch wel een beeld ontstaan van de hardloopwedstrijd.
Het parcours was verdeeld in ronden van 6km en een van 3km. Hiermee kon de korte afstand worden opgedeeld tot 9km en de lange afstand tot 21km. Een flink deel van het parcours ging ook door het bos en dat ervoeren de meeste deelnemers als zeer pittig. Niet iederen liep de volle 21km uit en sommigen rondden het af na 10 Engelse mijl.  Ook leden van de triatlonvereniging namen grif deel aan deze loop en liepen stevig door. Uiteraard ontstond er enige dorst door al dat geloop en een drinkpost voorzag dan ook in water en lauwe thee. Dit laatste bleek succesvol, want er moest nog gehaast worden om voldoende thee aan te slepen voor de dorstigen. Veel lopers bleven onder de 2 uur bij de lange afstand, prachtige prestaties en voor ieder, die het hele parcours boven de 2 uur heeft afgerond, ook petje af, want het was niet gemakkelijk dus een overwinning voor en op jezelf! Deze laatste groep had zelfs nog de pech, dat net een regenbuitje in de laatste minuten overtrok, maar daar liet niemand zich meer door uit het veld slaan.
Al met al een zeer ingetogen dag, waarbij we met elkaar sociaal en sportief een aantal uren hebben doorgebracht en onze gedachten blijven bij Witte en zijn familie.






 

 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven