Het laatste nieuws

Eerste succesvolle A competitie van het seizoen

18 april 2018 door Lotte van Stijn
www.avdespartaan.nl

Dit weekend was de eerste A-competitie een feit! Het mooie weer moest wel mooie resultaten als gevolg hebben. Hieke en Julian hebben een mooi wedstrijdverslag van deze dag gemaakt.

Meisjes A
Na een lange winter erg hard te hebben getraind begon het wedstrijdseizoen op 7 april met de openingswedstrijd op onze eigen baan. Een week later, op 15 april, was het al weer tijd voor de A-competitie. Met 13 meiden en 12 jongens begonnen de twee teams rond 11 uur aan hun eerste A-competitie van dit jaar.

Het eerste onderdeel, de 400m horden, was aan Rebecca. Ze hoopte om ongeveer 65 seconden te lopen, maar dook hier netjes onder en liep een tijd van 1:04,63. Hiermee behaalde ze een baanrecord. Ondertussen was Eveline bezig met hink-stap-springen en Inge met kogelstoten. Eveline verbeterde haar persoonlijk record in de tweede sprong met een afstand van 10 meter en 8 centimeter. Inge stootte de kogel naar 10,31m. Om kwart over 12 was het tijd voor de 800 meter. Lotte en ik vertegenwoordigden ons team. Na twee zware rondjes finishte ik in een tijd van 2:35,71. In de serie na mij liep Lotte een mooie tijd van 2:30,17. Het zonnetje was ondertussen al aardig aan het schijnen en dit zorgde voor een aangename temperatuur op de atletiekbaan in Barendrecht.

Rond 1 uur behaalde Eveline een hoogte van 1,55m (waar ze overigens niet tevreden mee was) en Lianne vloog, met behulp van een polsstok, over de lat op een hoogte van 2 meter en 70 centimeter. Kort hierna begon Lara aan haar tweede wedstrijd na een lange tijd nauwelijks te hebben getraind en wierp de speer naar een afstand van 31,94m. Hier was ze niet tevreden mee, en hoopte daarom ook dat ik een betere afstand zou werpen. Dit deed ik en verbeterde m’n persoonlijk record (met de 600 gram speer) met ongeveer 2 meter!

Kort hiervoor was de baan klaargemaakt voor de sprintnummers, met de 100 meter als eerst. Topatleet Andrea en Juliette verschenen voor ons team aan de start. Juliette liep een tijd van 13,64s met een tegenwind van ongeveer 2 meter per seconde. In de laatste serie sprintte Andrea naar een grote voorsprong op de rest, maar blesseerde zich in de laatste paar meters, tot grote schrik van het publiek (en ons team natuurlijk). Hierdoor verving Lotte haar op de 200 meter.

Verder behaalde Anneloes een persoonlijk record op het onderdeel discuswerpen (28,97m) en ook Rachel sprong een mooie afstand met het lastige onderdeel hink-stap-springen (9,34m). Het laatste onderdeel was de 4x400m estafette en deze werd gelopen door Lianne, Eveline, Lotte en Rebecca. Hiermee behaalden zij, met aanmoediging van alle aanwezige Spartaanleden (en begeleiders), een tijd van 4:08,55.

Al met al was het een mooie en gezellige dag en we kijken allemaal uit naar de volgende competitiewedstrijden!

Jongens A

Voor het jongens-A team was het vandaag het doel om een landelijke top 12 plaats te behalen en zo in de race te blijven voor een finaleplaats. Jurgen begon de dag goed door met 55,23 op de 400mH een baanrecord en de 1e plaats te behalen. Dit leverde een mooi aantal punten van 840 op voor het team! Tijdens de 400 horden begonnen meteen twee andere onderdelen, waar om punten gestreden ging worden. Willem haalde bij het hoogspringen een nette 1,70m en nam hiermee meteen revanche op zijn mindere prestatie van een week eerder. Of hij hiermee punten ging ophalen moest echter nog blijken, aangezien Steven later op de middag dit onderdeel ook nog zou afwerken. Alex wierp de discus naar een stabiele 24,67. Willem zou later op de middag nog een poging wagen om dit te verbeteren. Niet veel later was het de beurt aan Jochem om te strijden op de 800m. Met een zeer nette race behaalde hij een dik pr van 2:08,03 en verzamelde hij 618 punten.

 

Na deze goede start van de dag was het aan Twan om deze lijn voort te zetten bij het kogelstoten. Hij kogelde naar 10,14m en legde hiermee een solide basis. Het was nu aan Sven om dit later op de dag te proberen te verbeteren. Bijna tegelijkertijd begon Joost aan het hinkstapspringen. Met 11,33m wist hij Alex -die later op de dag sprong- net voor te blijven. Dit leverde hem 493 punten op. Een half uurtje later gingen de series van de 100m van start. Steven en Julian liepen allebei in serie 4, dus dat beloofde een mooie Spartaanse
battle te worden. Voordat de jongens definitief weg konden starten werd er echter eerst nog drie keer vals gestart. Met drie man minder wist Steven Julian met een tijd van 11,68 een tiende van een seconde voor te blijven en haalde 648 punten op. Rond drieën kon Willem met het discuswerpen aan de slag. Ondanks dat de discus zwaarder woog dan Willem gewend is, behaalde hij een afstand van 27,35m PR. Hiermee verbeterde hij Alex en bracht hij 412 punten bij het totaal. Steven wist op het hoogspringen 1,80m PR (680 punten) te behalen en verbeterde zo de hoogte die Willem eerder op de dag sprong.

 

De 200 meter werd gelopen door Julian en Bas. Beide in dezelfde serie lopend wist Julian Bas nipt voor te blijven. Met 23,58 PR nam hij 684 punten mee naar huis. Bas liep ook een sterke race en bleef met 23,72 maar net boven zijn PR. Een half uur later haalde Sven flink uit op kogel. Met een kilo zwaarder, dan hij gewend is, behaalde hij een sterke afstand van 10,47m PR (494 punten) en verbeterde hiermee ook nog eens de 10,14m die Twan had neergezet.
Even later begon Alex aan het hinkstapspringen. Hij wist echter geen potten te breken en zo hield de afstand van Joost stand. Tegelijkertijd was Jurgen bezig aan het speerwerpen. Hij haalde meteen een goede afstand van 45,36 PR en ondanks dat hij graag nog verder gesmeten had, was het toch beter om het bij deze poging te houden. Zeb was om 15:10 eindelijk aan de beurt om de 1500m te lopen. Met 4:16,35 (686 punten) verbeterde hij zijn PR en behaalde een nette zesde plek in de poule. Aan het einde van de middag stond een zeer jong 4x400 team klaar om hun race te lopen. Ondanks dat er in het team maar één A-junior stond, behaalden Neal, Jochem, Bas en Jurgen de tweede plek van de poule. Met hun tijd van 3:54,39 haalden ze ook nog eens 653 punten op voor het team. Tien minuutjes later was Twan met het speerwerpen de laatste Spartaan, die in actie kwam voor de jongens. Met 37,99 wist hij Jurgen niet te verbeteren, maar wierp hij wel een zeer nette afstand.


 

Het team haalde met een totaal van 6779 punten precies de twaalfde plaats landelijk en heeft de finale in zicht, ook al moet er nog hard gestreden worden in de tweede wedstrijd. Al met al kan de dag dus zeer succesvol verklaard worden.

Alle resultaten kunnen hier gevonden worden: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/16956/140/

Hieke en Julian bedankt voor jullie leuke stukjes en op naar nog vele mooie competitiewedstrijden!

  
www.avdespartaan.nl
Meer informatie volgt later. Maar noteer de datum alvast als je hier graag bij wilt zijn. We starten om 20.30 in de kantine. Het… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Alle leden zijn uitgenodigd voor de Nieuwjaarsreceptie van AV De Spartaan op zaterdag 5 januari 2019, van 16.30 tot 18.30 in de… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Vanaf 4 december 13:00 uur zijn alle leden verplicht om een sterk wachtwoord in te stellen op de site in MyClub.   Meer >
 
www.avdespartaan.nl

Wintercircuit C/D junioren

02 december 2018
Het wintercircuit voor de C/D Junioren is zondag 2 december van start gegaan, voor de eerste loop hadden zich 36 atleten verzameld.… Meer >
 
 
 
24-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
Postadres:
Secretariaat AV De Spartaan
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven