Het laatste nieuws

Veiligheid en duurzaamheid nieuw clubgebouw

26 april 2018 door Paula Hollander
www.avdespartaan.nl
Interview met AV De Spartaan vice-voorzitter Laurens van Schie, tevens voorzitter van de bouwcommisie, over veiligheid en duurzaamheid van het vernieuwde clubgebouw. De aanleiding is het enorme hek dat is geplaatst tussen De Spartaan en The Flags.
 
Waarom is er een enorm hek geplaatst bij The Flags?
Het hek van 10 meter hoog en 70 meter lang is geplaatst om het gevaar voor afzwaaiende ballen van The Flags te voorkomen. Het dient de veiligheid van sporters bij AV De Spartaan en gebruikers van het sportpark en vormt een bescherming van het gebouw van De Spartaan. Vooral de zonnepanelen en de achterwand van de nieuwe bewegingsruimte liggen anders in het schootsveld.

Van wie kwam het initiatief?
Het is een gezamenlijk initiatief van The Flags en De Spartaan, omdat we als clubs het risico zagen. Er ligt slechts een smalle weg tussen beide clubs.

Hoe is de samenwerking met The Flags?
“Een goede buur is beter dan een verre vriend”, we hebben aan The Flags een geweldige fijne buur waar we op een hele prettige manier mee kunnen samen werken. We helpen elkaar waar dit mogelijk is. Dat bleek eens te meer tijdens de renovatie en verbouwing van ons clubgebouw. We hebben de hele winter gebruik mogen maken van de kantine en kleedkamers van The Flags. We zijn daarmee geweldig geholpen. Het Spartaan programma en de activiteiten zijn bijna ongehinderd doorgegaan toen ons clubgebouw volledig gestript werd en opnieuw opgebouwd werd afgelopen winter.

Wie betaalt het hek?
Het hek wordt door de gemeente betaald, de gemeente is ook de opdrachtgever.

Zijn er meer veiligheidsmaatregelen genomen in het vernieuwde clubgebouw?
We maken als clubs op Sportpark Ter Specke gezamenlijk gebruik van een beveiligingsbedrijf die ’s avonds het park afsluit en ’s ochtends opent. ’s Nachts wordt er gepatrouilleerd door het bedrijf. In het gebouw hebben we een alarminstallatie, en (binnenkort) nemen we een camerasysteem in gebruik, waarmee alle toegangsdeuren worden bewaakt.

Verder is er een ontruimingsalarm, hebben we een brandmeldingssysteem en meten we de CO2 in het gebouw gekoppeld aan het luchtverversingssysteem.

Uiteraard is er ook een AED aanwezig.

Welke andere duurzame producten of maatregelen zijn er nieuw in het clubgebouw?
Nieuw is dat we met 60 zonnepanelen in maart bijvoorbeeld al 1.300 kw stroom hebben opgewekt, het hele gebouw is geïsoleerd door onder andere spouwmuren en geïsoleerde wanden. Overal is dubbelglas en in de bewegingsruimte zelfs zonwerend. Douches werken op sensoren, evenals de verlichting in de toiletten waardoor licht niet onnodig blijft branden. Het hele gebouw is voorzien van energiezuinige ledverlichting.

Tot slot
De bouwcommissie heeft veel meer gedaan dan we hebben beloofd op de ALV van 2017. Voor het afgesproken budget is bijvoorbeeld ook de Hoed opgeknapt (zat niet in het plan) en van een nieuwe vloer voorzien en er is getint glas geplaatst. De complete elektrische installatie is vernieuwd. De kantine en kleedkamers hebben een compleet nieuwe vloer gekregen en in de bouw hebben we niet bezuinigd op de kwaliteit van de gebruikte materialen.

Door de inzet van 85 vrijwilligers en bijna 5.000 uur werk hebben we ongeveer €200.000 bespaard aan arbeidskosten. Dit is een groot compliment voor de betrokkenheid van de leden bij de vereniging.


 


 
www.avdespartaan.nl
Meer informatie volgt later. Maar noteer de datum alvast als je hier graag bij wilt zijn. We starten om 20.30 in de kantine. Het… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Alle leden zijn uitgenodigd voor de Nieuwjaarsreceptie van AV De Spartaan op zaterdag 5 januari 2019, van 16.30 tot 18.30 in de… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Vanaf 4 december 13:00 uur zijn alle leden verplicht om een sterk wachtwoord in te stellen op de site in MyClub.   Meer >
 
www.avdespartaan.nl

Wintercircuit C/D junioren

02 december 2018
Het wintercircuit voor de C/D Junioren is zondag 2 december van start gegaan, voor de eerste loop hadden zich 36 atleten verzameld.… Meer >
 
 
 
24-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
Postadres:
Secretariaat AV De Spartaan
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven