Het laatste nieuws

Een super start van het seizoen voor Fleur Schouten

12 mei 2018 door 
www.avdespartaan.nl

Afgelopen woensdag op 9 mei had Fleur Schouten een van haar eerste wedstrijden van het seizoen. Ze sprong die avond in Breda 3,73 meter! Dit betekent dat zij haar eigen PR en clubrecord met 29 centimeter verbeterd heeft! Deze enorme sprong betekende ook dat Fleur maar één centimeter verwijderd was van het Nederlandse Record van Marije Smits! Daarnaast dat dit een uitzonderlijke en super goede prestatie is, staat Fleur ook nog eens tweede op de wereldranglijst voor haar klasse (IPC 63). Wij als club en mede-atleten zijn natuurlijk super trots op Fleur en haar prestatie! Hieronder kunt u het wedstrijdverslag van Fleur lezen.


Een normale wedstrijd-dag zoals altijd, ik voelde mij goed, goede weersomstandigheden en had een goede warming-up gedraaid.

Tijdens het inspringen zat ik nog niet op de balk en vond ik dat de aanloop feller moest. De jury was de verspringbak aan het klaar maken was voor de wedstrijd, en ik deed nog een aantal sprintjes ter voorbereiding.

Ik moest als 2e, ik deed mijn ‘ding’ zoals altijd. Na de sprong voelde ik dat hij goed was, en dat bleek ook uit het resultaat, ik sprong namelijk 3,73m! Dat is 1cm van het Nederlands Record! Daar schrok ik eigenlijk wel van, want ik had niet verwacht dat ik het nu al zou springen. Na deze sprong was ik mijn focus en concentratie wel een beetje kwijt. Sprong 2 en 3 waren allebei ongeldig. Sprong 4 voelde ook goed en ik sprong toen 3,66m. Dit was minder dan m’n eerste sprong, maar het voelde wel goed.
 

Daarbij heb ik mijn doel al gehaald, dat was namelijk 3,50m springen en ik hoop met deze sprong naar het EK te kunnen in Berlijn.
Ik ben benieuwd wat het seizoen nog gaat brengen! Vind je het leuk om mij te blijven volgen? Dat kan! Via Facebook(Fleur Schouten) en Instagram(@para_atleet).

Als u deze sprong nog wil terug wil bekijken, kan dit hier!


  
www.avdespartaan.nl
Meer informatie volgt later. Maar noteer de datum alvast als je hier graag bij wilt zijn. We starten om 20.30 in de kantine. Het… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Alle leden zijn uitgenodigd voor de Nieuwjaarsreceptie van AV De Spartaan op zaterdag 5 januari 2019, van 16.30 tot 18.30 in de… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Vanaf 4 december 13:00 uur zijn alle leden verplicht om een sterk wachtwoord in te stellen op de site in MyClub.   Meer >
 
www.avdespartaan.nl

Wintercircuit C/D junioren

02 december 2018
Het wintercircuit voor de C/D Junioren is zondag 2 december van start gegaan, voor de eerste loop hadden zich 36 atleten verzameld.… Meer >
 
 
 
24-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
Postadres:
Secretariaat AV De Spartaan
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven