Het laatste nieuws

Een super start van het seizoen voor Fleur Schouten

12 mei 2018 door Fleur Schouten
www.avdespartaan.nl

Afgelopen woensdag op 9 mei had Fleur Schouten een van haar eerste wedstrijden van het seizoen. Ze sprong die avond in Breda 3,73 meter! Dit betekent dat zij haar eigen PR en clubrecord met 29 centimeter verbeterd heeft! Deze enorme sprong betekende ook dat Fleur maar één centimeter verwijderd was van het Nederlandse Record van Marije Smits! Daarnaast dat dit een uitzonderlijke en super goede prestatie is, staat Fleur ook nog eens tweede op de wereldranglijst voor haar klasse (IPC 63). Wij als club en mede-atleten zijn natuurlijk super trots op Fleur en haar prestatie! Hieronder kunt u het wedstrijdverslag van Fleur lezen.


Een normale wedstrijd-dag zoals altijd, ik voelde mij goed, goede weersomstandigheden en had een goede warming-up gedraaid.

Tijdens het inspringen zat ik nog niet op de balk en vond ik dat de aanloop feller moest. De jury was de verspringbak aan het klaar maken was voor de wedstrijd, en ik deed nog een aantal sprintjes ter voorbereiding.

Ik moest als 2e, ik deed mijn ‘ding’ zoals altijd. Na de sprong voelde ik dat hij goed was, en dat bleek ook uit het resultaat, ik sprong namelijk 3,73m! Dat is 1cm van het Nederlands Record! Daar schrok ik eigenlijk wel van, want ik had niet verwacht dat ik het nu al zou springen. Na deze sprong was ik mijn focus en concentratie wel een beetje kwijt. Sprong 2 en 3 waren allebei ongeldig. Sprong 4 voelde ook goed en ik sprong toen 3,66m. Dit was minder dan m’n eerste sprong, maar het voelde wel goed.
 

Daarbij heb ik mijn doel al gehaald, dat was namelijk 3,50m springen en ik hoop met deze sprong naar het EK te kunnen in Berlijn.
Ik ben benieuwd wat het seizoen nog gaat brengen! Vind je het leuk om mij te blijven volgen? Dat kan! Via Facebook(Fleur Schouten) en Instagram(@para_atleet).

Als u deze sprong nog wil terug wil bekijken, kan dit hier!


  

Najaarsmarathon

17 mei 2018
Na een ietwat tegengevallen Rotterdam Marathon, het was ineens wel erg warm,  gaat het vizier van Marathongroep alweer naar een… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Vandaag was de eerste competitiewedstrijd van de B’s. De dag begon met horden en speer voor de meiden en discus voor de jongens. Bij… Meer >
 
www.avdespartaan.nl

Video Openingsdag

07 mei 2018
Het is nu een weekje geleden dat we het clubgebouw hebben geopend. Natuurlijk was het mooi geweest als we het weer van gisteren hadden… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Wat zijn er veel mensen naar De Spartaan gekomen die met ons de opening van het clubgebouw wilden vieren. De dag is prima verlopen. Her… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Postadres:
Secretariaat AV De Spartaan
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven