Nieuws

Pinkstermeerkamp 2018 Amstelveen

door
www.avdespartaan.nl

Traditiegetrouw is er in het Pinksterweekend een meerkamp voor alle categorieën bij atletiekvereniging Startbaan in Amstelveen. Dit jaar alweer voor de 16keer. Ook dit jaar had ik weer een aantal C-junioren van onze vereniging zo ver gekregen om zich in te schrijven. Met zes meisjes en twee jongens begonnen we aan twee lange dagen, waarbij de meisjes zeven onderdelen moesten afwerken en de jongens acht. Het was prachtig weer, de wind kwam wel een beetje uit de verkeerde hoek, maar dat had niet eens zo veel invloed op de prestaties. Er werd hard gelopen op de verschillende loopnummers.


Bij de C-jongens deden Marnix Hettema en Rens Altorf mee. Beide zijn eerstejaars en voor beide was dit hun eerste meerkamp in deze categorie. Marnix kon goed meedraaien in de top van het klassement. Op de 1000 meter na kan hij terugkijken op een geslaagde meerkamp. Bij alle onderdelen zat hij dicht tegen zijn persoonlijk record aan of verbeterde hij zijn persoonlijk record. Het leverde hem uiteindelijk een zesde plaats op in het eindklassement. Rens liet zich niet van de wijs brengen door al die iets grotere en bredere tegenstanders en gestaag werkte hij zijn meerkamp af. Eindelijk aan het eind kwam dan zijn nummer en in een goed gelopen race liep hij in 3:06,59 minuten de vierde tijd op de 1000 meter.

 

Bij de C- meisjes deden drie tweedejaars en drie eerstejaars mee. Roxy Ramars had door een blessure vorig jaar niet veel kunnen doen. Ze had dan ook geen idee hoe ze ervoor stond, maar meteen al bij het eerste onderdeel, de 80 meter horden, verbeterde zij haar persoonlijk record ruim. Dat inspireerde haar om de eerste dag ook maar haar persoonlijke records te verbeteren bij het hoogspringen, het kogelstoten en de 150 meter. Op de tweede dag begon ze te twijfelen. Toch gingen ook het verspringen en het speerwerpen goed en in een mooi gelopen tempo volbracht ze de 600 meter. Uiteindelijk was een zevende plaats haar deel.

 

Phebe Goedhart haalde bij al haar nummers net haar persoonlijk record niet, maar met haar totaalscore wel. Het blijft mooi om te zien dat op het laatste nummer, de 600 meter, nog zoveel punten te behalen zijn, want met haar prestatie van 1:43,06 minuten, steeg ze uiteindelijk van de elfde plaats naar de achtste plaats in het eindklassement.

 

De derde tweedejaars die meedeed was Mandy Duinkerken. Horden, hoog en ver leverden allemaal persoonlijke records op en zeker bij dat laatste nummer zag het er technisch mooi uit. Omdat ze op de andere onderdelen geen fouten maakte verbeterde ze haar persoonlijk record op de totale meerkamp met 270 punten.

 

Van de eerstejaars sprong uiteindelijk de prestatie van Jasmijn Bloemheuvel op de 600 meter er bovenuit. Op alle andere onderdelen had ze al goed gepresteerd, waardoor ze in de top van het klassement meestreed. Een podiumplaats was in zicht, maar daarvoor moest ze wel een goede race lopen. De eerste 400 meter ging zoals gewend, daarna was het even consolideren, maar met een machtige eindsprint over de laatste 80 meter kwam ze over de finish in een tijd van 1:38,16 minuten. Niet alleen behaalde ze hiermee een tweede plaats in het eindklassement, met maar 1 punt voorsprong op nummer drie, maar het was ook nog eens een verbetering van het clubrecord bij de meisjes C, dat al 17 jaar op naam stond van Romara van Noort.

 

Op de vijfde plaats in het eindklassement eindigde Marieke Moonen. Zij doet nog geen jaar aan atletiek, maar elke keer verbetert ze zich. Meest opvallende prestatie was haar tijd op de 150 meter. Met tegenwind kwam ze uit op een tijd van 20,00 seconden, precies dezelfde tijd die ze op zaterdag nog tijdens de competitie had gelopen, maar toen met een windvoordeel van 4.0 m/s. Ook liet ze zien dat ze niet alleen kan sprinten, want ook haar 600 meter was klasse. 1:45,33 minuten lopen na drie wedstrijddagen, terwijl je voornamelijk een sprinter bent. Nu nog even werken aan de werpnummers en dan doet ze ook volledig mee in de top.

 

De laatste eerstejaars atlete die dit weekend van de partij was, was Tessa de Wit. Na blessureleed de afgelopen winter kan ze nu steeds meer doen. Misschien viel verspringen een beetje tegen, maar hoog, kogel, speer en ook de 600 meter (binnen de 2 minuten) waren van een goed niveau. Precies midden in het klassement geëindigd, op een tiende plaats, mag ze zeer tevreden zijn. Zij laat zien dat deelname aan wedstrijden belangrijk is om je te verbeteren op de verschillende onderdelen.

 

Op naar de volgende wedstrijden.

 

John van der Zwet


 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Het bestuur heeft een cheque ter waarde van € 10.000,- van het Rabo Impactfonds in ontvangst mogen nemen. Het Rabo Impactfonds… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven