Nieuws

Basisscholen sporten bij De Spartaan

www.avdespartaan.nl
Mirjam Borsje is sinds eind 2002 leerkracht in Voorhout. Een jaar later kwam ze al in contact met De Spartaan om gebruik te maken van de atletiekbaan voor de leerlingen van haar scholen. Elk jaar komen ze naar De Spartaan voor een sportdag. “Kinderen komen niet snel op een atletiekbaan, tenzij ze lid zijn. Ze kunnen proeven van de sfeer van atletiek en allerlei onderdelen uitoefenen. Zoals balwerpen, sprint, verspringen en soms een estafette. De leerlingen zijn altijd erg enthousiast. En ik ook!”

Nu geeft Mirjam les op de Emmaus, Antonius en Andreas uit Voorhout en De Springplank in Sassenheim. Allemaal onderdeel van Sophia Scholen. Zij willen dat de leerlingen leren bewegen en hier ook plezier aan beleven. Dit, in een inspirerende en veilige omgeving, samen met hun klasgenootjes. “We willen de leerlingen met zo veel mogelijk vormen van bewegen in contact brengen en hopen dat zij hieruit hun keuzes gaan maken om tot 'een leven lang bewegen/ sport' te komen.”
 
“Op de scholen waar ik lesgeef krijgen de kinderen regelmatig atletiekonderdelen aangereikt tijdens de gymlessen op school. Op de sportdag vinden de leerlingen het erg leuk om op een echte atletiekbaan wedstrijden te doen. Het is spannend en tegelijk ook leuk. Zij kunnen zich meten aan anderen en bovendien proberen hun eigen prestaties elk jaar te verbeteren. De leerlingen krijgen aan het einde van de sportdag altijd een diploma mee met hun eigen scores.”
 
In de maanden mei en juni komen er vele scholen uit de regio naar De Spartaan voor een sportdag. Voor de scholen waar Mirjam lesgeeft zet zij de sportdag in elkaar en begeleidt ze de organisatie. Op de dag zelf worden de onderdelen en de wijze waarop de leerlingen het moeten uitvoeren, nogmaals uitgelegd door de begeleiders van de school. Ze beoefenen dan de volgende onderdelen: 60m sprint, ver, balwerpen, balstoten, hoogspringen, stap stap sprong, hindernisbaan, 3 sprong en 400 meter. Soms ook estafette.
 
“De leerlingen zijn heel enthousiast. Ik ben dat zeker ook als ik al die kinderen zie sporten. Over De Spartaan als verening ben ik al net zo enthousiast. Het vernieuwde clubgebouw ziet er goed uit. De kleedkamers zijn altijd netjes en schoon. Bovendien kunnen we altijd gebruik maken van de materialen die er nodig zijn op de sport. Zoals meetlinten, harken en ballen etc.
 
Mijn eigen zoon is lid geweest van De Spartaan. Een vereniging met een HART!! En bijzonder bereidwillige vrijwilligers. Inmiddels ben ik als vakdocent al jaren te gast bij De Spartaan en wil ik Hans van Noort bedanken voor zijn accurate en vriendelijke hulp. Fijn dat er vrijwilligers zijn en dat wij elk jaar te gast mogen zijn op dit mooie complex.”

 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Het bestuur heeft een cheque ter waarde van € 10.000,- van het Rabo Impactfonds in ontvangst mogen nemen. Het Rabo Impactfonds… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven