Nieuws

D-spelen 2018: Spartanen doen het goed, met name medAlje Stip!

www.avdespartaan.nl

8 Spartaan D-ers waren geselecteerd om deel te nemen aan de D-Spelen, de officieuze open Nederlandse Kampioenschappen voor D-junioren in het Olympisch Stadion te A’dam.

Van de 1e jaars kwamen Jasper Stokman (Speer) en Ryan Bootsma (Hoog) in actie. Tijdens wedstrijden dit jaar hadden deze jongens al laten zien dat ze goed konden presteren op hun favoriete onderdeel.  
Ryan, net een dag terug van vakantie, hoopte stiekem op een medaille, normaal gesproken had dat zeker tot de mogelijkheden behoord gezien zijn pr van 1.45. Deze dag zat het er helaas niet in, Ryan kwam niet in de juiste flow,  1.35 werd het eindstation, goed voor een prima 7e plaats.

Jasper kwam onbevangen naar Amsterdam en had zoiets van “we zien wel hoe het gaat”. 
Terwijl de  wedstrijd, met 27 deelnemers, vorderde bleek dat hij met 27.77 meter als 5e de finale in mocht, doel bereikt dacht-ie. Er bleek zowaar nog meer in te zitten, het podium was net niet bereikbaar, maar met 28.24 mtr. pakte Jasper de 4e plek. Prima gedaan!

Van de 2 geselecteerde MD2 was alleen Anouk van der Meer aanwezig in A’dam, helaas moest Roanna Geleijn afzeggen; vanwege een blessure was het niet verstandig om de 1000 m te lopen, hopelijk kan ze in het nieuwe seizoen  bij de C-junioren laten zien hoe goed ze deze en andere middenafstanden aan kan. Anouk kwam op 2 onderdelen uit, op de 60mH en bij het kogelstoten. Aan het begin van de dag  werden op de 60mh de finaleplaatsen al direct bij de series bepaald en voor Anouk lukte het jammer genoeg net niet om bij de beste 9 te eindigen. De start viel wat tegen en net dat beetje geluk ontbrak, de evenaring van haar pr (10.72 sec.) was goed voor een landelijk 12e plek. Laat in de middag ging het bij het 2e onderdeel niet zoals verwacht, met 9.08 mtr. bleef ze ruim onder haar pr en was een goede klassering uit beeld. Meerkampster Anouk is toch zeker van plan om bij volgende wedstrijden er weer vol tegen aan te gaan.

De vier JD 2e jrs, Nick Duinkerken, Vincent Franken, Bruno Bangu en Alje Stip kwamen op hun specialiteit in actie tijdens deze laatste grote junioren wedstrijd. ’s Ochtends begonnen Nick en Vincent bij het speerwerpen, Vincent kwam helaas niet lekker in de wedstrijd en na twee ongeldige pogingen moest hij naar de start voor de 80mh. Bij die hordenrace trad nog eens extra vertraging op plus een valse start in zijn serie, al met al was het zo uitgelopen dat er geen tijd meer was voor de 3e poging bij Speer. De teleurstelling was terecht, gelukkig zorgde de 80mh-tijd van 13.59 sec. en een 13e plek toch nog voor wat tevredenheid.
Nick behaalde met een worp 33.92 mtr. de 8e plek en mocht door naar de finale. Bij de drie extra pogingen lukte het niet om wat plaatsen hoger op te komen. De finaleplek (8e van NL.) bleek uiteindelijk toch een mooi resultaat. Aan het eind van de dag kwam Nick samen met Bruno uit  in de snelste serie op de 1000m. Het hoge tempo, direct bij de start, was te veel gevraagd voor onze Spartanen, ze misten de aansluiting met die snelle kopgroep. Nick slaagde erin om met een uitstekende inhaalrace veel terrein goed te maken wat hem, ook bij dit onderdeel, een 8e plaats opleverde. Nick finishte in 3.08.24 en Bruno haalde met 3.16.58 een 22e plek in dit sterke veld.
Alje was eerder op de middag bij het verspringen gekomen tot 4.47 wat goed was voor een 14 plek, een pr-verbetering en de gewenste top-10 notering zat er niet in. Aan het eind van de dag moest het dan maar gebeuren bij Alje’s favoriete onderdeel, het discuswerpen. Met een pr van 30.80 mtr had hij eerder dit jaar al laten zien bij de top van de JD te horen. Na een ongeldige 1e poging namen de zenuwen flink toe, maar met twee technisch uitstekende worpen ( 33.58 en 33.59 mtr.) werd een finaleplek binnen gehaald. De eerste poging (33.94) in de finale bleek een bronzen medaille waard en met deze bronzen afstand komt Alje ook op een 3e plek op de Spartaanranglijst. Het was met recht een topprestatie en een fantastische afsluiter van deze succesvolle dag. De jongens-D zullen met een goed gevoel komende zaterdag naar Gorinchem afreizen voor een mooie dag tijdens de landelijke finale van de competitie.    



 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Het bestuur heeft een cheque ter waarde van € 10.000,- van het Rabo Impactfonds in ontvangst mogen nemen. Het Rabo Impactfonds… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven