Nieuws

C-Meisjes AV de Spartaan 4e van Nederland

door
www.avdespartaan.nl
Op zaterdag 8 september 2018 werd bij AV Typhoon in Gorinchem de finale van de CD-competitie gehouden. Na de drie voorronden had het team van de C-meisjes van onze vereniging zich als zevende geplaatst, van de twaalf teams die mee mochten doen aan deze wedstrijd.

Alle teams begonnen de wedstrijd weer met nul punten en het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Het uiteindelijke resultaat was een zeer mooie 4eplaats in de eindrangschikking, met maar een geringe achterstand op de 3eplaats.

 

Zo na de vakantieperiode is er niet de topvorm van voor de vakantie, maar vrijwel iedereen benaderde of verbeterde haar persoonlijk record. Het wedstrijdprogramma is gelijk aan de tweede voorronde zodat er een mooi vergelijk gemaakt kon worden.

 

Vanaf het begin liep de wedstrijd goed. Bij de 4 X 80 meter waren de wissels degelijk, maar toch snel en goed uitgevoerd. Het eerste nummer dat daarna plaatsvond was het speerwerpen. Daarbij verpletterde Fleur Smeets haar persoonlijk record om uiteindelijk uit de komen op een afstand van 34,85 meter. Op de 80 meter horden bleef Nimah Lommerse maar net boven haar snelste tijd ooit steken. Dit prikkelde haar door op overtuigende wijze haar record op de 150 meter te verbeteren naar 19,48 seconden. Jasmijn Bloemheuvel leek wat trager te zijn op de horden dan dat ze normaal kan. De verklaring was dat zij door een iets te langzame start al haar horden aanviel met haar andere been. Op die manier maar een paar tienden van een seconde langzamer lopen, getuigt toch wel van klasse. Op haar favoriete onderdeel de 800 meter liep ze gewoon weer een goede tijd en haar eindschot was daar, als gewoonlijk, ijzersterk. De andere twee deelnemers op dit nummer waren Phebe Goedhart en Suus Altorf. De strijd werd dit keer beslist in het voordeel van Phebe, die maar een fractie boven haar beste seizoentijd uitkwam. De werpers Roxy Ramars en Tessa de Wit ontliepen elkaar niet veel bij het kogelstoten en het discuswerpen. In de onderlinge strijd won Roxy het kogelstoten en Tessa het discuswerpen. Daarbij verbeterde deze laatste haar persoonlijk record met ruim twee meter. Marieke Moonen was de puntenpakker op het onderdeel verspringen. Ondanks dat het niet helemaal lekker ging kwam ze toch nog tot 4,62 meter. Op de 150 meter liep ze iets langzamer dan Nimah, maar nog steeds hard genoeg om de vierde tijd van alle deelnemers te lopen. De laatste twee deelnemers van het team waren Mandy Duinkerken en Jelka Bohm. De eerste was onder meer back-up loopster op de 80 meter horden en dat deed ze zo goed dat ze haar persoonlijk record ruim verbeterde. Jelka was de tweede hoogspringster naast Jasmijn, die al eerder op de dag 1.45 meter hoog had gesprongen. Vlot springend ging Jelka over alle hoogtes tot en met 1.35 meter, maar helaas ging het daarna mis.

 

Toen eindelijk rond 19.00 uur de eindstand bekend was en bleek dat de meisjes vierde waren geworden, was er even teleurstelling, want de meisjes hadden graag op het podium gestaan. Echter het totaalresultaat aan punten was ruim 300 meer dan het behaalde aantal in de tweede wedstrijd van de voorronden. Dan kan alleen maar de conclusie zijn dat ze het uitstekend hebben gedaan. De trainers zijn dan ook enorm trots op deze groep atletes. Vier van de tien atletes zullen komend jaar doorschuiven naar de B-junioren. De overige zes zullen volgend jaar proberen, om samen met de aanvulling uit de D-junioren, weer zo’n mooi resultaat neer te zetten.

 

John van der Zwet


 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Het bestuur heeft een cheque ter waarde van € 10.000,- van het Rabo Impactfonds in ontvangst mogen nemen. Het Rabo Impactfonds… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven