Nieuws

Spartanen lopen 20 km van Alphen

28 maart 2019 door Kees Luijk
www.avdespartaan.nl
Zondag 24 maart 11:15. De lopers voor de 20 km van Alphen hebben zich verzameld in de kantine van De Spartaan voor een kopje koffie of thee om daarna gezamenlijk af te reizen naar Alphen a/d Rijn. De trainers worden door de lopers, voor wie het vandaag de eerste wedstrijd gaat worden, met een korte speech en een fles wijn bedankt voor hun inspanningen. Er heerst een gezonde spanning voor hetgeen er komen gaat. Na 10 zaterdag trainingen in weer, en vooral wind, is het dan zo ver.

Zondag 24 maart 11:15. De lopers voor de 20 km van Alphen hebben zich verzameld in de kantine van De Spartaan voor een kopje koffie of thee om daarna gezamenlijk af te reizen naar Alphen a/d Rijn. De trainers worden door de lopers voor wie het vandaag de eerste wedstrijd gaat worden met een korte speech en een fles wijn bedankt voor hun inspanningen. Er heerst een gezonde spanning voor hetgeen er komen gaat. Na 10 zaterdag trainingen in weer, en vooral wind, is het dan zo ver.

Na een korte rit komen we in Alphen waar we in Theater Castellum de laatste voorbereidingen treffen en nog wat eten en drinken. Het is 9 graden bij een fris windje maar een zonnetje maakt veel goed en na een korte wandeling wachten we in het startvak op wat komen gaat.

Als de start een feit is volgt even het bekende wandel/dribbel maar al snel gaan we over de startlijn en lopen we het centrum uit waar het publiek ons aanmoedigt en over breed asfalt passeren we het Aarkanaal en gaan het Groene Hart in. Door de weilanden op naar Aarlanderveen.

De zon schijnt nu volop en we passeren boerderijen en molens en ook buiten de stad is er nog heel wat publiek. Ook in Aarlanderveen worden we verwelkomd met aanmoedigingen en muziek.

De route buigt nu linksom terug richting de golfbaan waar we rechtsaf parallel aan de N207 gaan en verderop linksaf weer de noordelijke buitenwijken van Alphen bereiken.  Even wat klinkers met verkeersdrempels maar verder prima wegen om te lopen. De route is overal goed bemand door vrijwilligers die prima werk verrichten.

Kort daarna maken steeds meer aanmoedigingen en muziek duidelijk dat we het centrum en dus de finish alweer naderen; aan al het goede komt een eind.

Bij de finish ontstond er nog een echt “Spartaan feestje” toen de laatste Spartanen binnen liepen. Luidkeels aangemoedigd kwamen zij, soms emotioneel, maar ook trots en voldaan over de streep.

Felicitaties werden uitgewisseld, bemoedigende woorden voor diegenen voor wie het niet “gelopen” was zoals zij hadden gewild.

Hierna keerde ieder huiswaarts en kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde dag en er trots op zijn dat De Spartaan met ongeveer 45 deelnemers zo goed vertegenwoordigd was.


 
www.avdespartaan.nl
Aanvullende informatie: Op zondag 1 september is weer de voor verschillenden onder jullie bekende Kaag en Braassem poldertocht. Het is… Meer >
 
www.avdespartaan.nl

10 km van Noordwijk

14 juli 2019
Prima loopweer, mooie locatie, leuk parcours en veel publiek. Dat waren de omstandigheden in een notendop afgelopen zondag in Noordwijk. Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Een paar dagen voor de wedstrijd van de Universiade in Napels heb ik contact met Simon, of hij interesse heeft in een interview met het… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de Nationale Kampioenschappen voor junioren afgelopen weekend bij atletiekvereniging AAV'36 in Alphen aan den Rijn kwamen… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven