Nieuws

Jarit en Ryan, Clubkampioenen bij de D-junioren

08 oktober 2019 door 
www.avdespartaan.nl

Het eerste weekend van oktober stond ook dit jaar in het teken van de onderlinge strijd wie zich een jaar lang clubkampioen mag noemen. Dit weekend was er een met verschillende gezichten; de aangename zalig-zonnige zaterdag werd gevolgd door een kille, natte en zompige zondag. De atleten (12 JD en 8 MD) lieten het maar over zich heen komen en werkten gestaag aan hun 6- en 7-kamp.


De wedstrijd bij de MD spitste zich al snel toe op een tweestrijd tussen Jarit en Sophie. Het eerste onderdeel echter, de 60 mH., werd brutaal gewonnen door 1e jrs Esmee, die Jarit en Sophie achter zich liet.  Na de eerste dag ging Sophie aan de leiding door winst (1.27 mtr.) bij het hoogspringen en de winnende afstand (20.70 mtr.) bij het speerwerpen. De zondag werd de dag van Jarit, bij de onderdelen Ver, Kogel en de 600 m pakte ze de duidelijke winst en hiermee ook de eerste plek in de meerkamp. De kleine groep MD viel dit weekend op door een (letterlijk en figuurlijk) zeer sportief optreden. De onderlinge sfeer was uitstekend, waar bijvoorbeeld nieuwkomer Emily zich goed aan kon optrekken, samen hebben ze er een gezellig weekend van gemaakt.   


Bij de JD gaf, zoals verwacht, Ryan direct zijn visitekaartje af met een snelle 80m. met kort daarna een opvallend goede afstand (5.03 mtr.) bij Ver. Een ander visitekaartje was er van Jasper (Jaspeer) met 31.98 mtr. bij het speerwerpen, hiermee liet hij zien wat z’n favoriete onderdeel is. Verder kwamen alleen Youri (28.07) en Florian (28.48) in de buurt van de 30 mtr.
Tijdens de koude zondag liep Ryan hard op de 80mH., met daarachter de andere hordenspecialist Tim op 0.7 sec. Het hoogspringen bij de JD bracht goed nieuws; waar wederom van Ryan en Tim werd verwacht dat ze goed zouden springen, werd de show gestolen door Leon, die iedereen, maar vooral zichzelf verbaasde door 1.47 te halen, dat was met recht voor hem een hoogtepunt. Bij het kogelstoten bevestigde Ryan zijn leidende positie door met de 3 kg.kogel 9.25mtr te stoten, hiermee bleef hij Finn (8.87 mtr) net voor.
Het voor de JD succesvolle wedstrijdseizoen werd dit weekend afgesloten en er werd ook nog even stilgestaan bij hét sportieve hoogtepunt van 2019, het behalen van de competitiefinale, iets wat volgend seizoen zeker weer tot de mogelijkheden zal behoren.
 

Veel plezier tijdens de speciale oktober-spelletjes-maand!  Succes allemaal!!      

Uitslagen op www.Atletiek.nu

Foto's : Pascal Bloemheuvel