Nieuws

Duurzaamheid bij De Spartaan update

door
www.avdespartaan.nl
Ons vorige bericht ging over de duurzame installaties die bij de verbouwing van onze kantine zijn geplaatst. Hierdoor hebben we een flinke besparing gedaan maar ook een mooie stap gezet voor duurzaamheid. In deze update willen we de ´kleine´ initiatieven onder de aandacht brengen. Hiermee helpen we met elkaar om minder afval te veroorzaken. Dit kan door te recyclen maar ook door te upcyclen. De initiatiefnemers van deze mooie acties willen we dan hier ook even in het zonnetje zetten.
 

Inzameling van doppen door Theo en Greet Edens
Het gaat om het hoogwaardige plastic van doppen (die niet dubbel te vouwen zijn, schoon zijn en zonder karton, metaal of rubber). Deze worden ge-upcycled voor bijvoorbeeld het produceren van plastic pallets. Doe je doppen in de witte box in de hal tegen de kantinewand. De doppen leveren ook nog geld op voor de KNGF Geleidehonden. 



Tweede leven voor sportkleding door Bettina Kwak en Cyrille Weeber
Zeker de jeugd groeit snel uit de kleding terwijl deze nog prima bruikbaar is. Tweedehands kleding (Spartaan kleding, hardloopschoenen en spikes) wordt daarom al jaren bij De Spartaan ingezameld en verkocht (door Sandra Bouma). Binnenkort staat het aanbod ook op de website. Juist omdat de kledingindustrie behoorlijk vervuilend is, is het super om deze kleding optimaal te gebruiken. Heb je hier vragen over, neem dan contact op met Bettina en Cyrille : tweedehandskleding@avdespartaan.nl. Klik hier voor meer informatie.



Gevonden voorwerpen door Ank Hartman en Aad van der Lans
Ank bewaart alle gevonden voorwerpen een half jaar. De bruikbare sportkleding bezorgt Aad bij de gevangenis zodat gedetineerden hierin kunnen sporten. De overige spullen gaan naar de kringloopwinkel in Sassenheim. Deze kringloop stuurt de kleding naar dorpen in Roemenië en de Ukraine. Daarnaast zamelt Aad ook andere bruikbare kleding en schoenen in voor daklozen.

Dus doen jullie mee?
Als iedereen zijn steentje bijdraagt, zetten we gezamenlijk een grote stap in de goede richting.

Volgende keer meer over een grotere actie die in voorbereiding is. Afval scheiden is nu nog als ‘bedrijf’ niet mogelijk maar de De Meerlanden heeft (eindelijk) het initiatief genomen om bij bedrijven en verenigingen plastic apart in te gaan zamelen. Want gescheiden afval is een grondstof!

Heb jij ook ideeën met betrekking tot duurzaamheid? Denk met ons mee!!

Eveline Botter         
e.e.botter@gmail.com        
06-21587071      

Nicolien Straathof
straathoek@gmail.com
06-51057219

 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven