Nieuws

NK indoor U20 & U18: Zilver voor Neal Ott & brons voor Suus Altorf

22 februari 2020 door Anthony Ott
www.avdespartaan.nl

Bij de nationale indoorkampioenschappen voor junioren vielen Neal Ott en Suus Altorf afgelopen zondag 16 februari in de prijzen. Tevens wisten 8 van de 10 Spartanen, die dat weekend in actie kwamen, een persoonlijk record te vestigen in het Omnisport van Apeldoorn.
Foto: Erik van Leeuwen (Atletiekunie)


 


Neal Ott springt naar ZILVER op polshoog mannen U20 (JJA)

In een zinderende finale wist Neal Ott met een sprong van 4,65m het zilver veilig te stellen. Gezien zijn rugblessure, waar hij de hele winter hinder van ondervond, was de verdedigend kampioen van 2019 uiteindelijk bijzonder tevreden met de behaalde hoogte. Pas 4 dagen voor het NK had de 18-jarige clubrecordhouder in training weer pijnvrij uit een langere aanloop kunnen springen. Maar door een gebrek aan wedstrijdritme moest hij letterlijk groeien in de ruim 2,5 uur lange wedstrijd. Elke sprong werd dan ook een stukje beter, maar na 17 sprongen was het beste er wel vanaf en strandde hij op een nieuwe recordhoogte van 4,75m.

 

400m BRONS voor Suus Altorf

Op voorhand werd Suus Altorf getipt voor het podium bij de 400m voor meisjes onder 18 jaar. De nummer 3 van het NK junioren B wist immers met groot machtsvertoon haar serie te winnen in 59,62s. In de finale liep de pas 15-jarige loopster naar brons in een supersnelle race. In de laatste meters strijdend voor het zilver kwam zij nog net iets te kort maar uiteindelijk liet zij de klok stoppen op 57,52s. Daarmee verbeterde zij haar persoonlijk indoor record met bijna één seconde en was ze tevens sneller dan vorig jaar in de buitenlucht. Het clubrecord van Romara van Noort lijkt daarmee te wankelen voor het volgende seizoen.

 

 

Anne-Wil van Werkhoven snel in series 400m

Bij de meisjes onder 20 jaar had Anne-Wil een lastige serie. Voor kwalificatie naar de finale moest zij haar serie winnen of hopen als tijdsnelste door te kunnen gaan. Met lef gelopen opende zij, voor de verandering, de eerste ronde over 200m hard en pakte brutaal de leiding. In de laatste meters kwam zij net iets te kort waardoor zij als 2e over de finish kwam. Hieke Böhm liep in dezelfde serie achter Anne-Wil naar een keurige 3e plaats en was met 1:00,93 PR ruim 1,5s sneller dan vorig jaar zomer. Met 58,76 PR plaatste Anne-Wil zich met de 3e tijd voor de finale. Later die ochtend bleek de combinatie met het verspringen niet zo succesvol. In de finale 400m probeerde zij in een ultieme poging te strijden voor het eremetaal, maar door nog harder te openen liepen haar benen volledig vol na 300m en bleek een 4de plaats het hoogst haalbaar.

 

Nimah Lommerse 6e in hordefinale

In aanloop naar het NK had Nimah Lommerse het clubrecord over 60m horden al een aantal keer verbeterd. Ondanks haar verbeterde start bleef de atlete net iets onder haar beste tijd. Verlamd door de spanning kwam de 16-jarige hordeloopster tweemaal tot 8,94 en een verdienstelijke 6e plaats in de finale 60mH meisjes onder 18-jaar.

 

200m drama

De als 3e geklasseerde Marieke Moonen kende een bijzonder ongelukkige loting. Bij de 200m series meisjes onder 18 moest zij in de zeer ongunstige baan 1 lopen. Door een sterke start kwam zij ruim als eerste uit de laatste bocht, maar toch liet zij zich verrassen in de laatste meters. Daarmee miste zij met slechts 0,08s een finaleplaats. Bijzonder jammer, want een dag eerder had zij op de 60m al laten zien in goede vorm te zijn. Op de korte sprint liep zij in de halve finale met 8,14 een persoonlijk record.

 

Alternatieve voorbereiding voor mila’s

Dat beide mila atleten een persoonlijk indoor record liepen was niet zo verrassend, zij hadden namelijk nog nooit deze afstand op een 200m baan gelopen. Maar hun voorbereiding was zeker aspecifiek te noemen. Twan was net 2 dagen thuis van een wereldreis van 6 maanden. Tijdens zijn reis had hij vooral veel trail-wedstrijden gelopen over 10, 15 en 21 kilometer. Ondanks de jetlag wist de oudere broer van Suus zijn persoonlijkrecord op 3000m te benaderen. Met 9:36,48 werd hij 14e.

Blauwe Baret Bas Meeuwenoord had tijdens zijn opleiding voor de Marechaussee veel fysieke trainingen gedaan en was dus bijzonder fit. Zonder bepakking op zijn rug benaderde Bas zijn snelste tijd van afgelopen zomer. 2:05,57 was goed voor een 18de plek op de 800m.

 

PR’s voor Jochem van Stijn en Marnix Hettema

Springer Jochem van Stijn liet zich van zijn beste kant zien bij het ver- en hinkstap-springen. Bij de driesprong werd hij 7e en kwam vanaf de 11 meterbalk tot 11,87m PR. Bij verspringen benaderde hij met 5,76m zijn recordafstand tot op een paar luttele centimeters en eindigde daarmee als 12e in de finale.

Meerkamper Marnix Hettema werd een dag voor het NK als reserve toegevoegd aan het deelnemersveld van de 60mH voor jongens onder 18 jaar. Met 8,91 schaafde hij een tiende van seconde van zijn PR en hield daarmee 6 beter geklasseerde jongens achter zich.

 

Uitslagen NK Indoor U20 & U18 zijn te vinden via onderstaande hyperlink

https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/32683/140/

 


 
www.avdespartaan.nl

Clubblad juni 2020

30 mei 2020
Met toestemming van ons bestuur mochten wij "De redactiemeiden", mits we voldoende veiligheidsmaatregelen konden nemen, weer een… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Op zoek naar een nieuwe hardloopuitdaging? Probeer dan eens trailrunning. De basis van trailrunning is zo veel mogelijk onverhard te… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Beste Sporters, er leek ruimte om beperkt te openen maar dit mag nog niet voor verenigingskantines. De voorgenomen opening op 2 juni… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Op de parkeerplaats van de Spekkelaan is een boom gemarkeerd met een lint als waarschuwing voor de eikenprocessierups. Het kan ook zo… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven